HOV WESTTANGGENT & ONTWIKKELINGEN OUDE HAAGSEWEG en VIADUCT(EN)
 

Nieuwemeer Update 18 november 2020

Zoals inmiddels wel bekend zijn er vergevorderde plannen om het Oude Haagseweg viaduct te gaan vervangen en deze weg weer zoals van ouds door te gaan trekken over de nwe A9 naar OV Knooppunt Schiphol Noord.

Omwonenden hebben over deze plannen een brief ontvangen en zijn uitgenodigd voor een video overleg over deze plannen. Omdat dit toch wel aanzienlijke gevolgen gaat hebben voor meer dan de aangeschreven bewoners, heb ik deze informatie pagina aangemaakt.

  • De bewoner brief dd 18 augustus 2020 bekijken en/of uitprinten klik hier.

Naar aanleiding van de bewonersbrief, heb ik 20 augustus per mail alvast een paar schriftelijke vragen ingestuurd, klik hier om deze te bekijken. Wel een ontvangstbevestiging maar nog geen antwqoord/reactie ontvangen.

Hieronder ziet u de foto's van de bij de bewonersbrief gevoegde tekeningen en als u erop klikt krijgt u een vergroting, waardoor de door mij ingestuurde vragen, mogelijk duidelijker worden.

Vooral voor de bewoners van de Nieuwemeerdijk nr 199 t/m 222 hebben deze plannen nog al wat gevolgen, wat zeker ook geldt voor de gebruikers van de Driving Range.

18 nov. 2020 HC Nieuws Noord / Zuid lijn Hoofddorp weer een stap dichterbij klik hier voor het bericht
Door welk gebied zal deze Noord/Zuid lijn gaan lopen denkt U. Zie voor meer berichten Nieuws kranten overzicht

Tevens kunt u hier klikken om naar de Gemeentelijke pagina over dit onderwerp te gaan, waar naar vanuit de bewonersbrief naar wordt verwezen, klik hier

De videobijeenkomsten zijn al geweest, zie brief, maar u kunt uiteraard zelf nog wel vragen insturen, stuur deze naar info@hov-westtangent.nl

Mocht er alsnog een fysieke bijeenkomst komen in Rehoboth,
dan zal ik dit ook via deze pagina laten weten.

U kunt op de foto's klikken voor een vergroting, deze sluit u weer door nogmaals te klikken.

Het deel met het Nieuwe Oude Haagseweg viaduct over de Ringvaart :

Het voorlopig ontwerp voor de verbetering van de busverbinding tussen de ringvaart en schiphol. Met een nieuwe Oude Haagseweg brug en een nieuw viaduct over de A9.

Ter hoogte van het nieuwe fietspad onder het nieuwe viaduct door, moet ook de aansluiting komen op het fietspad vanuit Badhoevedorp via het oude Trace van de A9, waarvoor de fietstunnel al is aangelegd, onder de afrit van de A9 richting Amsterdam. Klik hier voor meer informatie, over deze tunnel en fietspad. Update 10/09/2020

Of dit hier- en voor wie het om een "verbetering" gaat is dan nog maar even de vraag, Want "ruimte" voor een bushalte zegt nog niets over of deze er ook komt. Wel de lasten, maar krijgen we ook de lusten ?

   
   
Het deel met het Nieuwe viaduct over de A9 :
Update 30 september 2020  
Het vervolg Oude Haagseweg richting Oeverlanden incl. aansluiting Anderlechtlaan
   

Via de Vrienden Oeverlanden, kreeg ik de tekeningen van het vervolg van de Oude Haagseweg en hun voorstel voor de herinrichting van de aansluiting op de Anderlechtlaan.

Klik hier om het vervolg van de Oude Haagseweg te bekijken A4 formaat of A3 formaat en de Aansluitng op de Anderlechtlaan A4 formaat en A3 formaat, waarbij moet worden opgemerkt dat dit een voorstel/wens vanuit de Oeverlanden betreft.

   

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen en/of opmerking hebben,
u kunt mij altijd aanspreken bij Veerpont Ome Piet en/of mailen,
info@nieuwemeer.info

Erik Hoogenboom

   
Eerder verschenen berichten over de Oude Haagse weg

Oude Haagbrug juli 2002

 

Oude Haagbrug juni 2002

 

Oude Haagbrug mei 2002

 

Oude Haagbrug maart 2002

 

Oude Haagbrug / Busbaan Februari 2002

 
   
   

naar boven