ONGEVALLEN/CALAMITEITEN CHICANES 30 KM & 50 ZONE NIEUWEMEERDIJK
Opm. / calamiteiten informatie Fietsstraat in beeld
d.d. 29/10/2023
   
Verantwoordelijk wethouder Onderdeel / Projecten
  Adam Elzakalai - RO Plan Van Aanpak Ringdijk
  Derk Reneman - Verkeer Verkeer
  (Voormalig) Wethouder Michel Bezuijen - Verkeer & RO Start inrichting Ringdijk als 30 km zone (Chicanes)

Terug naar de pagina over de Herinrichting van de Nieuwemeerdijk

Op deze pagina willen wij bijhouden wat er allemaal gebeurt op en rond de chicanes, zodat er een compleet beeld ontstaat van de onveilige gevolgen van deze verkeerd gekozen inrichting. Dit omdat er bij de Gemeente een onjuist beeld lijkt te bestaan, als gevolg overzicht met ongeval cijfers, welke bestaan uit geregistreerde ongevallen door de politie, maar in de meeste gevallen komt er geen politie aan te pas.

Heeft u een aanvullende melding of informatie over de ongevallen, dan stellen wij het zeer op prijs als u deze info door mailt aan ons.
vrom@nieuwemeer.info

Actueel overzicht Alarmeringen inzake Nieuwemeerdijk Badhoevedorp -- klik hier --
Als u deze site bekijkt zal u zich verbazen over wat er allemaal plaatsvind op de Nieuwemeerdijk, dit geldt zeker voor het deel dat de gemeente niet nodig vond mee te nemen in de herinrichting. Oordeelt u zelf.

.

Update juni 2022

 • 04 oktober 2023 - Zwaar ongeval Motorscooter en auto
  Omdat het bijna een ondoenlijke zaak is alle ongevallen te vermelden die plaatsvinden op de Nieuwemeerdijk, heb ik bovenstaande vermelding op deze pagina geplaatst. Maar voor dit motor scooter ongeval moet ik toch een uitzondering maken.
  Deze regelmatig langsvliegende motorscooter kwam dit keer in aanraking met een auto van een aanwonende en heeft vervolgens meerdere auto's beschadig en kwam vele meters verder zelf klem te liggen onder de voorzijde van een bestelbus.
  Zoals in de processenverbaal welke zijn opgemaakt lijkt het erop dat de bestuurder meerdere keren de max. snelheid van 30 km/h te hebben overschreden en dit ook regelmatig deed.
  Een bijna bij dit ongeval betrokkenfietster kwam nadat ze thuis op verhaal was gekomen met haar moeder terug naar de locatie van het ongeval, mede om haar ervaring aan de politie te kunnen doen.
  Dit ongeval, nu gelukkig alleen met dader letsel en materiele schade, heeft mij doen besluiten de gemeente op haar verantwoordelijkheid in deze te wijzen, klik hier voor meer info


 • Ongeveer 5 meter achter de zwarte auto stond de bestelbus waar de bestuurder onder klem was komen te liggen, maar de schade aan de scooter geeft een bevestiging voor de absurde snelheid waarmee dit moet zijn gebeurd.

 • 14 juni 2022 Fietser zwaargewond bij aanrijding op Nieuwemeerdijk - Trauma helikopter geland
  Dit artikel stond in HC Nieuws online en is helaas een van de vele berichten, die ik niet allemaal meer plaats, ik beperk me tot de extreme ongevallen, klik hier voor dit artikel uit HC Nieuws online
  .
 • 18 juli 2021 Wielrenner zwaargewond bij botsing met geparkeerde auto
  Ook op de Lisserdijk blijft het falende gemeentelijke ringdijk beleid tot ongevallen leiden. Want mag de auto daar nu wel of niet parkeren en wat kan en mag een wielrenner dan verwachten ?
  Klik hier voor het artikel uit de Telegraaf.


  .
 • Augustus 2020 Verkeersveiligheid op de Nieuwemeerdijk blijft een drama
  Als u de site Alarmeringen inzake Nieuwemeerdijk bekijkt ziet u hoofdzakelijk de meldingen, dit is al ernstig genoeg, maar hier onder ziet u ter illustatie ook een paar foto's, beelden zeggen soms meer dan letter. Hopelijk geld dit eindelijk ook een voor de verantwoordelijk wethouder.

Op weg naar school van z'n fiets gereden door een gehaaste vrouw. Was dit ook gebeurt als de dijk niet naar 50 km per uur was aangepast.... Gebroken enkel en meegenomen voor verder onderzoek.

Zelfde dijk... ander huisnummer dit keer. Nu een flinke crash bij #149.
Oorzaak onbekend. Ik vermoedt dat de chauffeur een bericht op zijn mobiel van zijn/haar man/vrouw kreeg.. "Rij voorzichtig.. tot straks"
De bus kreeg zo'n dreun te verwerken dat de 2 auto's erachter geparkeerd elkaar ook hebben geraakt met schade.
Als de 30km was gehandhaafd was de klap wellicht niet zo heftig geweest. En gelukkig zat er GEEN fietser tussen.

In de spiegeling ziet u dat ook hier een ambulance ter plaatse is geweest.

.

 • Opmerking : Het aantal hier geplaatste vermeldingen is maar een zeer beperkt aandeel van de werkelijke situatie, dit omdat de aanwonende er zo moedeloos van geworden zijn, dat zij het melden niet meer kunnen opbrengen.
  Van de aanwonende zeer begrijpbaar, maar van het Gemeentelijk beleid een zeer kwalijke zaak, maar niets is hen helaas vreemd.
  :-(
  .
 • Dagelijks verkeersdrama op Nieuwemeerdijk tussen Sloterweg en de Sloterbrug
  De achtie "10 jaar verkeersonveiligheid op de Nieuwemeerdijk", klik hier Deze actie heeft er toegeleid dat iov de Gemeente de herinrichting van de Nieuwemeerdijk eerder dan gepland onderhanden is genomen, met als BELANGRIJKSTE REDEN de zeer onveilige chicanes. Wat de raad blijkbaar net als de aanwonende niet weten is dat het stuk Nieuwemeerdijk tussen Sloterweg en Sloterbrug niet is meegenomen, ONBEGRIJPELIJK en tegen de afspraken in.
  Hoe het hier dagelijks aan toegaat, kunt is zien in een Youtube filmpje, immers beelden spreken voor zich,

  Klik hier voor het te bizarre filmpje (Opname tijd 1/2 uurtje) en laat de gemeente uitleggen waarom op dit deel de chicane niet is weggehaald ??
  Hieronder staan verschillende items waar u kunt zien waar dit allemaal toe leid, in één woord
  "BELACHELIJK"
  .
 • Actueel overzicht Alarmeringen inzake Nieuwemeerdijk Badhoevedorp -- klik hier --
  Als u deze site bekijkt zal u zich verbazen over wat er allemaal plaatsvind op de Nieuwemeerdijk, dit geldt zeker voor het deel dat de gemeente niet nodig vond mee te nemen in de herinrichting. Oordeelt u zelf.
  .
 • 04 december 2016 - Rond 05:14h Ongeval met letsel thv Chicane Nieuwemeerdijk 121
  Gelet op de tijd van dit ongeval, zult u begrijpen dat er dit keer geen foto's van dit ongeval zijn.
  (De locatie bepaling op het kaart lijkt me niet helemaal juist als je kijkt naar het hs nummer.)


.

 • 18 oktober 2016 - Weer een keer raak! Slecht weer en slecht zichtbare obstakels, mede door achterstallig onderhoud.
  Dinsdag avond 18 Oktober rond 21:00 ter hoogte van Nieuwemeerdijk 26 weer een auto op de chicane. Diverse buurtbewoners waren door de harde klap naar buiten gekomen. Op het moment van de aanrijding regende het stevig.
  De bestuurder van de auto zag slechts reflecties op de weg van de lantaarnpalen en koplampen van de tegemoetkomende auto's.
  De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto moest met behulp van een sleepwagen van de chicane worden getrokken en worden afgevoerd.
  Nadat de zaak was afgehandeld en politieauto was weggereden, ging de gemiddelde snelheid van het verkeer weer naar onverantwoord hard. Dus wordt vervolgd........

.
 • Eind mei 2016 - Beelden zeggen meer dan woorden. Wat vindt u hiervan ?
  De linkjes openen een YouTube filmpje
  Ongeveer 200 m Nieuwemeerdijk in een "luie vogelvlucht" van 4 minuten, maar wat je om je heen ziet gebeuren....Kijk zelf maar
  Als u goed luistert bij fiets 18 hoort u een sirene aankomen, die wijzelijk een andere route kiest, want hierlangs wordt de aanrij-tijd zeker niet gehaald.

  .
  Een voorbeeld van het jaren lange Fietsveiligheid beleid van de Gemeente Haarlemmermeer, even vergeten om er ruimte voor in te ruimen??? Nee dit deel van de Nieuwemeerdijk zou eigelijk 1 richtingsverkeer worden, maar toen dit wijzigde hebben ze het ontwerp niet aangepast, chappau lekker opgelet. deze voorbeelden bekijken, klik hier
  .
  Een nieuwplan voor de Ringdijk maken lijkt goed maar, waarom zeuren die Ringdijk kernen nu toch steeds over de verkeersveiligheid? Wij (Gemeente raad) hebben het toch als 30 km zone ingericht ? Nou Gemeente raad, kijk hier wat er van uw beleid terecht is gekomen. Misschien begrijpt u hierdoor iets beter waarom er MEER AANDACHT VOOR DE VERKEERS VEILIGHEID NOODZAKELIJK is volgens de aanwonende.
  klik hier, denk om het geluid.
  .
 • 22 mei 2016 - Auto rijdt chicane omver maar rijdt door.......
  Zondagnacht rond 24:00h eenzijdige aanrijding chicane Nieuwemeerdijk ter hoogte van nr. 26. Veroorzaker van de schade is doorgereden. Het blauwe verkeersbord kwam door de klap bij huis nr. 22 op straat terecht. Buurtbewoners hebben de losliggende delen (rotzooi) van straat gehaald en aan de zijkant gelegd.
  De bewoners van de Nieuwemeerdijk zijn zeer benieuwd naar de plannen van de Gemeente in het Nieuwe plan van aanpak Ringdijk en vooral wat ze aan deze gevaarlijke, onwenselijke, onbeheersbare en geld verslindende chicanes gaan doen. Een aantal van de bewoners kijkt uit naar de beloofde bewoner bijeenkomst, welke voor de Akerdijk al heeft plaatsgevonden.
  .
  13 mei vond er iets verderop op de Akerdijk een vergelijkbaar ongeval plaats met de veel zeggende titel "Paal schiet door autoruit bij botsing op de Akerdijk in Badhoevedorp" , klik hier om dit bericht uit het HaarlemsDagblad te bekijken...

  • 02 juli 2015 - Weer onnodig ongeval thv ½ Chicane Nieuwemeerdijk 327.
  Vanochtend 7.30 2 juli 2015 weer een ongeval vanwege de chicane op bij nr. 327. Een oudere bromfietser gevallen door een onverwachte manoeuvre van een voorrijdende auto. Man gewond met diverse schaafwonden en kneuzingen, automobiliste doorgereden. Je wordt er doodziek van. Die krengen zijn voor de veiligheid aangelegd,maar het tegendeel is waar, al dus een aanwonende.
 • 16 februari 2015 - Na vragen over de sneeuw veeg kwaliteit ook vragen over de "gewone" veegwerk.
  Na de ervaringen met het NIET vegen van de chicanes na sneeuwval, heb ik als bezorgde buurtbewoner ook melding gemaakt van het onvoldoende/niet "gewoon / onderhouds" vegen van de chicanes, met veiligheids risico´s tot gevolg. Na deze melding ben ik met de gemeentelijke vertegenwoordiger ter plaatsen wezen kijken, met de volgende verklaring; Volgens het beeldbestek / beeldgestuurd onderhoud, voldoet de Nieuwemeerdijk meer dan aan het gestelde niveau, te weten B "Er is redelijk veel veegvuil bedekking < 20% volume < 20 dm3 / 100 m2" aangezien de hele goot zeer recent helemaal is geveegd, maakt het vrijwel niet uit hoeveel er in de chicane nog ligt, gemiddeld voldoet de Nieuwemeerdijk dus ruimschoots aan de norm, volgens het beeldbestek.
  Maar mijn melding was niet gemaakt opgrond van algemeen slecht veegwerk, maar op grond van gevaar en gemaakte afspraken.
  Het is nl. niet ondenkbaar dat er een fietser tenval komt in een chicane en dan zal het aanwezige vuil tot extra letsel leiden, dit is geen aanname maar kennis van zaken helaas gestoeld op ervaring met vallende wielrenners.
  Dat er dus wel zeker iets aangedaan moet worden lijkt hiermee aangetoond, immers als er een gat in een weg van nivo A zit voldoet het geheel gemiddeld aan de norm, maar moet het gat hersteld worden, want deze leverd gevaar op en is dus onveilig.
  Hieronder ziet u 2 voorbeelden van NIET geveegde chicanes, het voert te ver om een gewond been hierbij te tonen, maar u kunt zich misschien wel voorstellen hoe een schaafwond met onnodig veel straatvuil er uit ziet.

.

 • 30 januari 2015 - De eerste "aangekondigde" sneeuw van betekenis
  Het heeft even geduurd voordat er weer noemens waardige update waren, dit neemt niet weg dat het nog steeds zeer onveilig is en er met enige regelmaat ongevallen gebeuren, maar als die allemaal op de site gezet zouden worden, kom ik tijd te kort.
  De eerste week van januari werd de chicane thv Nieuwemeerdijk 350 omver gereden en "tijdelijk" met een pilon gemarkeerd, dus zonder bord.

  Hieronder ziet u een paar foto´s van de eerste sneeuw, welke een beeld geven van hoe het er ondanks de duidelijke afspraken en toezeggingen uitziet op de Nieuwemeerdijk (zie hieronder 23 jan. 2013 & 9 dec 2010 . Hierbij moet rekening gehouden worden met de gebruikers ((Brom)fietsende jeugd) die van deze route gebruik maken richting hun scholen in Amstelveen.

  dit allemaal ondanks de afspraken en toezeggingen, terug te vinden elders op deze site, klik hier

U ziet voor een fietser is het onmogelijk de fietsstrook te volgen. Een heeft het geprobeerd, zie het enkele spoor. Dus moeten zij gezamelijk met de auto´s door de veel smaller geworden chicane.

Op voorgaande foto lijkt het voor de voetgangers redelijk begaanbaar, maar niets is minder waar 20 m verder zie het trotoir er zo uit. Je zal maar postbode zijn.

Dat voorgaande geen uitzondering op de Nieuwemeerdijk is blijkt wel uit de 2 bovenstaande foto´s, let wel gemaakt eind van de ochtend.

Ondanks de vele belofte en investeringen van de Gemeente & Meerlanden blijken zij niet bij machte een voor fietsers veilige rijbaan te realiseren. En dit allemaal door de chicanes welke zoals bekend middels een Gemeentelijk besluit zijn geplaats en worden gehandhaafd. Onder protest van het overgrote deel van de bewoners van de Nieuwemeerdijk, zelf ook gebruikers.

Dat het met de veiligheid voor fietsers in en rond Nieuwemeer ook met sneeuw slecht is gesteld blijkt ook bij dit fietspad, wat als omleidings route is ingesteld.

Op sommige plaatsen kan het blijkbaar wel beter, links bij de chicane, of beter wat hier nog van over is thv de A4 viaducten. En rechts het fietspad vanaf Schiphol Noord tot de Golfbaan langs de Oude Haagse weg.

Waarom hier het fietspad wel geveegd kan worden en niet nog 100 m verder begrijp ik niet, volgens mij komen Golfers niet vaak met de fiets, maar komen er wel werknemers vanaf de Nieuwemeerdijk langs die naar Schiphol moeten over dit fietspad.

 
 • 14 januari 2014 - Weer een auto over de ½ chicane thv Nieuwemeerdijk 70
  Nog maar net 5 dagen na het voorgaande ongeval is het 14 januari rond 07.45h weer raak op de ½ chicane. Wat rest is een beschadigde Peugeot met schade aan de water kant en zwaarbeschadige en hierdoor nog slechter zichtbare markeringspaaltjes, wie volgt ??????
  Wanneer erkend de gemeente haar fout en gaat zij hierna handelen ????

 • 09 januari 2014 - Slecht begin van 2014 voor bestuurder die de Nieuwemeerdijk met chicanes kent .
  Hieronder een kort verlag van een aanwonende : Vanavond om +/- 18.00 uur is er ter hoogte van nummer 74 wederom iemand op de chicanes gereden. (Vorig jaar is op deze hoogte een hele pui eruit gereden. De schrik zit er bij de bewoners nog steeds in. zie onderstaande berichtgeving augustus 2012)
  De automobilist werd door een tegenstander verblind en stond ineens klem op de chicanes. Hij is bekend met de dijk en chicanes. Komt regelmatig op familie bezoek en werd toch volledig verrast. We hebben de automobilist even binnen gehaald om op verhaal te komen en zijn verzekering etc te bellen. Het verbaasd mij niets. Ook ik heb soms moeite om de chicanes te zien. Natuurlijk weet ik waar ze staan en dan nog zie ik ze met grote moeite. Vooral met donker en nat weer is het zicht erg slecht.
  Er is op deze hoogte één chicane weggehaald, waarom ook niet de tweede? De gemeente vind het niet nodig, maar de veiligheid van de automobilisten en bewoners blijft ongewis.

Hopelijk zien wij de visie op het Ringdijk beleid terug in de verkieizngsprogramma´s voor de Gemeenteraadsverkiezingen, dit zal grote verschillen in het aantal stemmen kunnen betekeken.
Want laat duidelijk zijn, de functie en de chicanes zelf hebben nog nooit hun doel bewezen en hebben aan vele ( bestuurders, fietsers, aanwonende en gemeente) zeer veel onnodig leed veroorzaakt en even veel onnodig geld gekost. Dit kan in tijd van besparingen toch niet het doel van de gemeentelijke politiek zijn en blijven????.

 • 11 december 2013 - Rond 17:00 uur zwaar ongeval in chicane thv Nieuwemeerdijk 125
  Voor een zwaar ongeval met een scooter, rukte woensdag middag vele hulpdiensten uit, waaronder een traumateam, voor het zoveelste ongeval in en door een chicane. Verschillende media maakte hier melding van en de Nieuwemeerdijk werd tijdelijk afgesloten.
  De gebruikers en zeker de bewoners van de Nieuwemeerdijk vragen al tijden om het verwijderen van deze noodeloze chicanes en herinvoering van het 50 km/h regiem uiteraard met snelheidshandhaving/toezicht. In de huidige 30 km/h inrichting vindt handhaving en toezicht NIET plaats (gemeentelijk beleid), waardoor er gemiddeld veel harder gereden wordt. De chicanes bedoeld voor verhoging van de fietsveiligheid, hebben bewezen tot het omgekeerde effect te hebben geleid.
  Wanneer gebeurt er (lees doet de gemeente) eindelijk iets ?
 • Begin November 2013 - Wie denkt dat de verkeersgebruikers gewend zijn aan de chicanes en de voorgeschreven snelheid, komt bedrogen uit.
  Rond 10 november was het weer raak op de chicane ter hoogte van Akerdijk 138, onderstaande beelden zeggen denk ik genoeg. De (niet werkende) flitskast en/of de chicane aankondiging hebben helaas niet kunnen leiden tot respectering van de voorgeschreven snelheid 30 km/h. Mogelijk mede door het slechte zicht, was het ongeval blijkbaar niet meer te voorkomen. Helaas gebeuren dit soort ongevallen nog zeer regelmatig, maar plaatsen wij hier (mede door gebrek aan tijd) niet altijd meer foto´s/meldingen van.

Beide palen zijn volledig weggereden, de onderdelen liggen wijt verspreid, sommige op grote afstand, technisch gezien gelukkig dit keer (weer) alleen de palen ipv een fietser. Wat hebben deze noodeloze chicanes tot nu toe al niet gekost en mede door de hieraan gekoppelde niet werkende flitskasten niets opgeleverd. Advies verwijder de chicanes, maak de flitskasten weer operationeel en plaats er eventueel wat extra.

Dit laatste komt de doorstroming, de veiligheid, zeker ook die voor fietsers ten goede en de flitskasten zorgen voor het terugdringen van de te korten op de overheids - financieen.

   
 

Hopelijk zijn/is de inzittende(n) er ongeschonden afgekomen dit geldt zeker niet voor de auto. Het "Bedank briefje" van de schade hersteller kan wat ons betreft naar de verantwoordelijk wethouder.

 • Week 11 2013 - Weer raak op een chicane aan de Nieuwemeerdijk thv nr 163 Autobedrijf Rene Holla
  Ach je zou er bijna achterloos aan voorbij gaan, maar in week 11 was het weer zover een aanrijding met een chicane.
  Alle Gemeentelijke "inspanningen" en het Deltaplan Bereikbaarheid ten spijt ze komen de veiligheid zeker nog niet ten goede.
  Helaas zijn de voorgestelde fietsveiligheid verbeter actie in het Deltaplan uitgesteld, al staat nog wel het onderzoek naar een "Doorgaand spitsverkeer verbod" op de actie lijst voor 2013, (weren, dus verminderen van onnodig verkeer in een te drukke spits).
  En gelukkig vind er "Monitoring effecten van projecten en maatregelen" van het Deltaplan Bereikbaarheid plaats waarbij er volgens item 10. Ongevallencijfers en 11. Inventarisatie verkeersonveilige plekken toch verwacht moet worden dat de situatie moet worden verbeterd. Want ongevallen vinden er nog steeds met grote regelmaat plaats en elke chicane is in tegenstelling tot zijn doel/funtie een verkeersonveilige plek.


 • 23 januari 2013 - Weer raak op een chicane aan de Nieuwemeerdijk thv nr 22
  Al lijkt het allemaal goed te verlopen, volgens de gemeente, niets is minder waar. Door een aanrijding met een paaltje op de chicane, kwam het paaltje ongeveer 30m verderop in de kant terecht, je zou ermaar gereden hebben op je fiets of je auto geparkeerd hebben staan ? Gelukkig dit keer allemaal niet het geval. Onderstaande foto´s bevestigen de situatie, maar brengen ook een risico/oorzaak in beeld. De fietsstroken worden nu wel sneeuwvrij gemaakt, misschien ook de paaltjes schoonmaken tijdens de veeg actie ?? Want zo zie je de paaltjes (in het donker of slechtweer) echt niet meer staan en is het middel erger dan de kwaal. Hoe bedoelt u de chicanes verhogen de veiligheid? Ze veroorzaken onnodige gemeentelijke herstelkosten, onnodige schades aan voertuigen en creeren een grote mate van verkeers onveiligheid, zeker voor de zwakke verkeersdeelnemers ( de fietsers).
30 m verderop lag deze paal op de parkeerstrook
Een voorbeeld waardoor de paaltjes over het hoofd worden gezien.


 • 07 & 10 augustus 2012 - 2 keer raak thv chicane Nieuwemeerdijk 73

  Dinsdagavond 7 augustus 2012:
  Auto over de stoep, door de plantenbakken, en vervolgens geeindigd op steiger tegen boot!.

 
Foto´s Wouter van Bentum
  Vrijdagavond 10 augustus 2012: Auto over de stoep, door de plantenbakken, en vervolgens geeindigd in gevel woonhuis!.

Foto´s Wouter van Bentum

Kijk voor meer informatie;
Artikel Witte Weekblad 15 augustus 2012 - Auto ramt voorpui

Online : Website Michel van Bergen waar u ook een filmpje kunt bekijken.

.

 • 28 mei 2012 - 2e Pinksterdag Aanrijding thv het Nieuwe Meer
  Een wilerenner rijdt vol op de achter zijde van een half op de fietsstrook geparkeerde auto (achterruit sneuveld) en wordt met onbekend letsel afgevoerd per ambulance. Waarschijnlijk zal dit ongeval nu wel worden geregistreerd, omdat er 3 polities en een ambulance ter plaatse zijn geweest, 2 van hen veroorzaakte bij het verlaten van de plaats van het ongeval bijna zelf ook weer een aanrijding. Maar om nu te zeggen dat het onveilig op de Ringdijk is.................
  Berichtje uit de lokale media, over dit ongeval, Westerpost & Witte Weekblad 30 mei 2012
 • 08 april 2012 - Aanrijding met geweld Chicane thv Nieuwemeerdijk 356
  Onderstaand relaas ontving ik van een buurtbewoonster, met de wetenschap dat deze chicane ook minimaal voor de helft verwijderd had moeten worden, volgens de korte termijn maatregelen Ringdijk beleid, had dit voorval kunnen voorkomen.
 

Betrokkenen verslag :
Afgelopen 1e Paasdag op 8-4-2012 +/- 11.45 uur. Ben ik door een automobilist aangereden terwijl ik enkele meters stilstond voor de
chicane richting Badhoevedorp ter hoogte van perselen 353/354.
Ik had voorrang volgens de wet bord F06 witte pijl richting Badhoevedorp. De dader die het ongeval heeft veroorzaakt heeft na de schade aan mijn auto ook nog geweld gebruikt door middel van intrappen auto deuren van mijn voertuig, daarna is de dader er van doorgegaan.

Er is hiervan een proces-verbaal opgemaakt door de politie Kennermerlanden verbaal 2012036475-1

Weer een argument tegen de huidige chicanes, om deze melding kan de gemeente niet heen, of misschien toch ??? meer, klik hier

Alle acties van de Gemeente tegen "zinloos geweld ten spijt", hoe makkelijk had je dit voorkomen?

 • 07 maart 2012 rond 17:00h - Chicane thv Nieuwemeerdijk 26
  Twee automobilisten kregen een meningsverschil over de voorrangssituatie. Het is spits, men moet in deze drukte een beetje schipperen tussen de chicanes, maar elkaar toch geen cm ruimte geven. Niets bijzonders eigenlijk, dit zien wij vele malen per dag. Maar deze keer was het meer dan alleen toeteren en een middelvinger naar elkaar opsteken.
  Na enig heen en weer geruzie die dusdanig uit hand liep en op straat werd voortgezet, sprong volgens ooggetuigen een van de bestuurders op de motorkap en vernielde het voorruit van het gele auto'tje.
  Buurtbewoners die het schouwspel zagen hebben de 2 kleine kinderen die tijdens de vernielingen in deze auto zaten, thuis opgevangen en gerust gesteld.
  De heren van waakzaam & dienstbaar kwamen met optische - en geluidssignalen kort erna aangereden, maar tegen dit soort gedrag kunnen zij ook niet veel doen, anders dan pleiten voor verwijdering van de chicanes.

  Het is dus tegenwoordig niet alleen de verkeers onveiligheid, maar ook persoonlijke bedreiging waar je als niets vermoede weggebruiker rekening mee dient te houden. Misschien is dit de achterliggende doelstelling waarmee de gemeente het verkeers misbruik wil terugdringen over de Nieuwemeerdijk

.

 • 02 februari 2012 - Chicane thv Nieuwemeerdijk 23
  De paal ter markering van de chicane is voor de zo veelste keer de stille getuigen van onnodige schade, lees ongeval.
  Hoe lang duurt het nog voordat hier iets aan gebeurd ? Of komt de gemeente pas in actie als er van de kant van de bewoners tot actie wordt over gegaan ? (zie voor voorbeeld onderstaand bericht 26 januari) In deze tijd van bezuinigingen is het verwijderen, (dicht straten) van een makkelijke manier van besparing, met nog eens veilgheid verhogende gevolgen. Uiteraard blijven de eerder voorgestelde maatregelen ook noodzakelijk.

  Maar een snelle makkelijke en wenselijke besparing ligt hier werkelijk op straat en voor het grijpen.

.

 • 23 januari 2012 - Chicane thv Nieuwemeerdijk 22 voor de zoveelste keer omver gereden.
  Omdat deze chicane met grote regelmaat omver wordt gereden hebben de bewoners inmiddels de beschikking over een noodpaaltje, maar zoals gemeld op voorgaande pagina 23 jan. 2012 is hun vraag, voldoet deze wel aan de reflectie normering ?
  Nadat de paaltjes weer waren gerepareerd/vervangen, werden ze korte tijd later weer omver gereden, zie o.a 2 feb. hiervoor.

.

 • 08 december 2011 - "Stille getuigen" van zinloze schade
  De paal is in een later stadium geplaatst, je kan wel zeggen telaat, de functie van de Berenrug is hier volledig zinloos, als een chaffeur een foto wil voorkomen, hangt hij gewoon een doek voor zijn nummerbord.
Zie voor schades welke aanleiding waren om de Berenruug te verwijderen, juni en aug. 2009
 • 05 oktober 2011 - Aanrijding met letsel
  Dit betreft een ongeval dat nu een keer niet direct met een chicane te maken heeft maar met de niet vergunde inrichting van de Loswal thv Nieuwemeerdijk 465, dus helaas wel een ongeval dat voorkomen had kunnen worden.
  Dit artikel stond in de Westerpost van 12 oktober, klik hier
 • 08 oktober 2011 - Bestuurder (-ster) rijdt volledig over chicane thv Nieuwemeerdijk 23
  Zaterdag 8 Okt 2011 rond 6:30. Een enorme klap. Nog wat gestuiter van stukken plastic en aluminium op het asfalt. Volgens getuigen reed het slachtoffer / veroorzaker na de klap achteruit en vervolgde zijn of haar weg...

De vernielde onderdelen van de auto en reflectiepalen lagen verspreid over weg en grasstrook. Op de grasstrook vonden we aluminium verbindingsbeugel waar een verkeersbord aan vast zat. (Ook de stalen pijp was in het gras geslingerd. Je zal er maar lopen met je kinderen...) Beide verkeersborden zijn verdwenen en ook een de reflectie 'pijpen' is niet terug gevonden. Deze chicane is nu extra onveilig zonder borden en reflectie, met het donker wordende weer.

 • 26 augustus 2011 - Bestuurster belandt op chicane, thv Nieuwemeerdijk 163
  Hieronder ziet u een verklaring waarom de verschillende chicanes er gehavend uitzien, met als gevolg dat deze steeds slechter zichtbaar worden, dit is een zorgelijke situatie, met het oog op de komende herfst periode (nat en donkerder weer).
  Gelukkig liep dit voor de bestuurster goed af, muv de opgelopende schade aan haar auto.
  De chicane bebording is door de medewerkers van het aangrenzende garage bedrijf weer zo goed mogelijk hersteld.
 • 29 juli 2011 Terugkoppeling buurt bewoner nav het geen er dagelijks geconstateerd word.
  Van een buurtbewoner kreeg ik onderstaande foto´s, deze geven eigenlijk helaas een goed beeld van het geen er door vele van ons wordt gezien en ervaren, waneer veranderd hier nu eindelijk iets aan ?

Zolang het bij een meeting blijft en er geen bekeuring volgt, hebben ze er gewoon maling aan !!

Na een kwartiertje gestaan te hebben bij het nieuwe bord, valt op dat;
- Slechts 1 op de 5 weggebruikers een 'smiley' op het bord te zien krijgt.
- Na het bord er nog even flink gas word bijgegeven om de voorrang niet mis te lopen bij de komende chicane
- De helft van de weggebruikers die wel de 30 km weten te respecteren, met een mobiele telefoon of make-up bezig zijn.
- Bij snelheden boven de 60 km/h het bord NIETS aangeeft en dit vaker voorkomt dan u denkt.

Deze Smiley´s registreren naar verluid ook de gemeten snelheden, als deze worden uitgelezen lijkt het allemaal een stuk beter op de dijk, maar let op dit komt mede doordat fietsers ook worden gemeten en geregistreerd en 20 km/h kan je makkelijk fietsen, maar om boven de 30 km/h te komen moet je erg hard trappen, dus vele fietsers vertekenen het beeld van de registraties.

Stil protest van mede-dijkbewoners die met schade blijven zitten.

Een treurige situatie, zeker voor de bewoners, dit geldt ook helaas voor de meeste schades die ontstaat als gevolg van de chicanes, hier is door de bewoners en weggebruikers NIET om gevraagd, maar zij zitten wel met de gevolgen.

Geacht Gemeente bestuur de huidige inrichting is het gevolg van een Gemeentelijk besluit. Hoe denkt U dit op te gaan lossen?

 • 21 juni 2011 Auto strandt op vluchtheuvel (Chicane)
  In het Haarlemsdagblad online van 21 juni stond het artikel met voorgaande titel. Als buurtbewoners weten wij helaas beter dat het hier niet om een vluchtheuvel maar een chicane gaat en wat een moment van afleiding voor gevolg kan hebben, kunt u hier nalezen

 • Eind april 2011 Is u dit ook opgevallen ?
  Steeds meer bewoners plaatsen zaken langs de weg met de hoop het er wat veiliger mee te maken, wordt het langzamerhand niet eens tijd dat de gemeente een fout inrichtingplan terugdraait ? Want of het er allemaal veiliger op wordt ??????????.......

 • 19 april 2011, rond 17.00 uur Eenzijdige aanrijding chicane ter hoogte van Nieuwemeerdijk 26
  Een bewoner van de Nieuwemeerdijk deed het volgende verslag aan mijn toekomen "Ik werd net aangesproken door een buurvrouw die een beetje onthuts voor de 3de keer aanzienlijke schade aan haar auto had opgelopen.

  Zij zat ik de achtertuin toen zij een erorme klap hoorde, ging kijken en een auto komende van de molen had een van de chicane palen met het 'voorrang verlenen' bordje omvergereden.
  De bestuurder verklaarde nog met zijn gedachte nog op het werk te zitten en had de chicane niet opgemerkt. Er 'blind' vol ingereden dus.
  Het wegdek lag bezaaid met stukjes plastic van bumper en lampen. Niet bijzonders zou je denken, daar zijn wij inmiddels aan gewend hier.....

  Wat wel beangstigend aan dit voorval was, dat het bord door de klap was losgeschoten, een meter of 6 weggeslingerd tegen de bumper van haar auto, en via het gras over een steiger in het kanaal verdween..

  Gelukkig reed er net geen fietser of zat er niemand op de steiger van het zonnetje te genieten op onze mooie dijk....

  De moeite om er politie bij te halen doet niemand meer hier, die komen alleen als er slachtoffers zijn.
  Even de bezem erover en we zijn weer klaar voor de volgende...
  "

 • 19 maart 2011 T- kruizing Nieuwemeerdijk Meidoornweg
  Van een attente buurtbewoner kreeg ik onderstaande foto, waarom zien sommige mensen zo´n paal over het hoofd, komt dit door het te grote aantal borden en verkeers maatregelen ? En geldt dit ook voor fietsende kinderen ?


 • 18 maart 2011 Snorfietser gewond na aanrijding
  Dit ongeval heeft geen relatie met de inrichting van de weg, maar maakt het beeld van de algemene onveiligheid wel compleet, de veiligheid voor fietsers en snorfietser zou juist verbeteren door de huidige inrichting.

  Dit krantenbericht Witte Weekblad bekijken en/of uitprinten PDF bestand


 • 08 maart 2011 Aanrijding tussen scooter en auto, chicane thv Nieuwemeerdijk 406
  Dinsdag morgen rond 09.30h heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. De scooter is achterop een auto gereden die ivm de verkeerssituatie rond de chicane onverwachts sterk moest afremmen.
  De gealarmeerde ambulance is bijna een uur ter plaatse geweest en heeft zich ontfermd over de berijder van de scooter, gelukkig kwam de berijder er met alleen een geblesseerde pols vanaf en behoefde niet mee met de ambulance. Materiele schade onbekend.

 • 03 & 05 maart 2011 Hoe zo wordt er langzamer gereden op de Nieuwemeerdijk ?
  Bij de gemeente leeft de veronderstelling dat het een stuk veiliger is geworden op de ringdijk en dat er minder hard wordt gereden, door de chicanes, maar hoe ontstaan onderstaande remsporen ? Volgens mijn van een grote bestelwagen of kleine vrachtwagen en met een hogere snelheid dan 30 km/h. Oordeelt u zelf
Thv. de T-kruizing met de Rijstvolgelstraat
(De bestel auto links heeft niets met de sporen te maken)
Thv de flitskast bij de boten van de Leeghwatergroep

.

 • 03 februari 2011 Voorbeeld nog dagelijkse situaties in chicane
  Hieronder treft u een kort verslag van een buurtbewoner;
  Buiten de reguliere toeter scheld en slip partijen hadden we op 3 feb. 2011 een wel heel dreigende situatie.
  De bestuurder die voorrang had moeten geven was dat absoluut niet van plan omdat hij al halverwege de chicane was, blokkeerde de chicane, doordat de tegenligger ook vond dat hij voorrang had en dit ook zeker wilde nemen.
  Na de nodige heen en weer claxoneer waarschuwingen kwam de bijrijder uit de gele auto uitleg geven hoe er, volgens hem omgegaan moet worden met chicanes en wees hem op de verkeersbordjes.
  Na een aantal verwensingen naar zijn hoofd te hebben gekregen, ging de vriendelijke mede-weggebruiker maar weer naar zijn auto.
  (Ondertussen probeerde een andere auto over de fiets strook zijn weg te vervolgen maar reed zichzelf klem tegen de paal op de stoep. Deze keerde om en besloot zijn weg via -een blokje om- te vervolgen) Hierna kwam de 'blokkeerder' uit zijn auto, trok zijn jas uit en begon met gebalde vuist in de lucht zwaaiend te dreigen dat hij wel eens eventjes zou laten zien hoe hij het ziet.
  Aangezien er steeds meer auto's aansloten van de voorrang zijde besloot de dwarsligger toch maar in te stappen en - minimaal - ruimte te geven aan het tegemoet komende verkeer. Raampje open en flink de frustratie laten gaan tegen alle passerende tegenliggers. Toen er eenmaal weer de ruimte was werd volgas slippend de weg vervolgd.

.

 • 09 december 2010 Gladheid bestrijding Nieuwemeerdijk thv chicanes/fietspaden
  Afgelopen dagen is er met enige regelmaat sneeuw gevallen, wat tot extra gevaarlijke situatie heeft geleid, maar dit geldt zeker voor de situatie rond de chicanes en dan in het speciaal voor fietsers. Net als voorgaande jaren en alle inspanningen ten spijt blijft dit een probleem, waar na herhaaldelijke meldingen bij de gemeente toch wel wat aangedaan kan worden.

 • Doordat de fietstrook thv de chicane buiten het bereik van strooizout en de veegwagens ligt, blijft hier gevaarlijk veel sneeuw liggen. Hierdoor zijn fietsers genoodzaakt om door de chicane heen te rijden, wat weer tot extra gevaar leid.

  Na herhaaldelijk contact met de gemeente blijkt het toch mogelijk dat hier wat aan gedaan kan worden, waarvoor onze dank.

  Wel blijft het vreemd dat dit geen standaard actie betreft. Of opgenomen wordt in strooiroute Dijk 4.


  Hierover zijn in januari 2010 ook al verschillende vragen gesteld in de gemeenteraad hier zijn duidelijke uitspraken gedaan verder strookt dit niet met het strooiplan / Gladheidsbestrijdingsplan van de gemeente. De Nieuwemeerdijk is toch zeker een doorgaande (fiets)route en er rijdt ook een schoolbus.
  Of geldt dit niet voor fietsers en bromfietsers en schoolbussen.

 • Raadsvragen Gladheidbestrijding januari 2010 bekijken PDF bestand

  Strooiroutes 2010 - 2011 bekijken. PDF bestand (zie pagina 10)

 • 17 November 2010 Zeer onveilige situatie thv Chicane Akerdijk 187
  Dat niet alleen de chicanes aan de Nieuwemeerdijk zeer gevaarlijk zijn blijkt uit onderstaand ervarings verslag van een bewoonster van de Akerdijk 187.
  Akerdijk 187 is bereikbaar via het voormalige pad vanaf de Akerdijk naar beneden (voormalig tuincentrum De Plantiek).
  Dat pad komt precies midden in de chicane uit, zie onderstaande afbeeldingen.
  Vorige week donderdagavond ± 18.00h heeft een bewoonster een brommer geschept. Dit was in enkele weken de tweede keer. De eerste keer had ze niet goed door wat er precies gebeurde en dacht ze alleen : ik moet beter uitkijken.
  Vorige week realiseerde ze zich achteraf dat zij er niets aan kon doen.
  Het volgende gebeurde, de bestuurster doet verslag;
  Komende vanaf de Sloterbrug richting Zwanenburg sorteerde ik, in de chicane voor, om naar links het pad naar beneden in te gaan.
  In tegenovergestelde richting stond een auto, komende uit Zwanenburg, te wachten, dit hoort ook volgens de voorrangsregel.
  Terwijl ik naar links aan het indraaien was, kwam over de stoep uit Zwanenburg opeens een brommer met een bloedgang aanrijden.
  Gevolg: doordat ik gelukkig stapvoets reed en hij volop in de remmen stond en zijn lichaam ertussen gooide, liep het met een sisser af. Hij kon n.l. half uitwijken naar een voortuin. Toen ik van de schrik bekomen was had ik door wat er gebeurd was.
  Doordat er tegenliggend een auto stond te wachten, nam de brommer de moeite niet om ook te wachten en pikte even snel een stukje stoep. Niet wetende dat er een auto in de chicane links af aan het indraaien was.

  Dit zal waarschijnlijk nog vaker gebeuren. Brommers uit tegenovergestelde richting verwachten niet dat er iemand naar links wil en gaan over de stoep, dit laatste is niet zoals het hoort, maar dit gebeurt dagelijks. Het uitzicht voor zowel de brommer als voor de bestuurster van de afslaande auto werd ontnomen door de wachtende auto, die overigens ook niets fout deed. De bestuurster is nu gewaarschuwd, maar hoe gaat dit met bezoekers ?

Bij de tweede lantaarnpaal is de zijweg, dus midden in de Chicane.

Dit is de zijweg (In- & Uitrit).
   

De auto vanaf de kant van Zwanenburg stond volgens de regels gewoon voor de stopstreep te wachten, de brommer had hier geen zin in en vloog over de stoep de wachtende auto rechts voorbij. En zag door de wachtende auto de afslaande auto, thv de rode pijl niet.

Nu hoort de brommer niet over de stoep te rijden, maar zonder de chicane had de afslaande auto gewoon gewacht tot dat de tegenliggende auto en brommer waren gepasseerd. Dus ook op de Akerdijk is het middel (Chicane) erger dan de kwaal.

 • Zaterdag 30 oktober 2010 om 06:30h ´s morgens, is een agent van Politie in een dienstauto ter hoogte van Nieuwemeerdijk 402 onwel geworden.
  Hij heeft hierbij (tot zijn geluk) 2 geparkeerde auto geramd, anders was hij in het water beland. Een van de beschadigde auto’s is verplaatst tot op het randje van de ringvaart. Een zojuist voorbij rijdende taxichauffeur heeft zich over de niet gewonde, maar wel geschrokken agent bekommerd. Naast de bijstand van enkele collega’s, heeft een sleepdienst de voertuigen zonder toeters en bellen afgevoerd. De eigenaar van een van de voor de deur geparkeerde auto’s was niet wakker geworden en is later op de hoogte gebracht.

.

 • 14 september 2010 Voor in de avond rijdt een auto vanuit de richting Sloterweg vol op chicane
  Mogelijk door het slechte weer of beschadigingen aan de reflectie paal rijdt een auto vol op een chicane paal. Nadat de auto met behulp van een takelwagen is verwijderd, wordt de paal zo goed als mogelijk weer rechtgezet, zodat er tenminste nog iets zichtbaar blijft. Opvallend is dat het overige verkeer zich helemaal niet meer druk maakt om een ongeval, zie de doorracende scooter op de achtergrond. En van bewoners uit de directe omgeving verneem je ook gelijken geluiden, van onverschilligheid, dit lijkt me zeer verontrustend.

De volgende dag, bij mooier weer is te zien hoe de chicane is toegetakeld en hierdoor weer minder zichtbaar is bij vooral slecht weer. Door de vervorming en beschadiging, neemt de reflecterende functie sterk af, wat juist zo belangrijk is bij donker / slecht weer.

 • Eind juli 2010 De chicane thv de woonboten, gesneuveld
  Ondanks of misschien mede door de sticker is de paal op de chicane gesneuveld, door de sticker neemt de reflecterende werking van de paal af, of dit de oorzaak ik geweest blijft de vraag. Waneer dit precies is gebeurt is niet bekend, maar de foto´s zijn eind Juli genomen, mocht u meer over dit ongeval weten. laat dit dan even weten, zodat dit onderdeel compleet kan worden gemaakt.
 • 08 juli 2010 Situatie en status Chicanes en Artikel Hoofddorpse Courant
  Recent zijn onderstaande foto´s gemaakt die waarschijnlijk voor zich spreken, alleen is het de vraag wanneer er nu eindelijk iets aan gaat gebeuren. Zeker als we de uitspraak van de wethouder in het artikel "Mooi zomerweer leidt tot ongelukken op de Ringdijk" Hoofddorpse Courant lezen. Met de 30 km inrichting was het toch de bedoeling de Ringdijk veiliger te maken voor recreatieve activiteiten en fietsers ?
 • Artikel uit het Witte Weekblad, over het ongeval 7 juli 2010 met een scooter, of hierbij de oorzaak ligt in de inrichting is niet duidelijk, maar maakt het overzicht met info over de algemene verkeers veiligheid op de Ringdijk wel compleet.

Zo´n remspoor van een scooter met 30 km/h, gelooft u dat ?

Al lijkt het erop soms op dat er een gewenning aan de inrichting plaatsvindt de paaltjes en borden sneuvelen nog met enige regelmaat

 
 

Hoe bedoelt u, gezellige drukte of maling aan verkeersregels zeker geen respect voor mede weggebruikers. Voor alle duidelijkheid het betreft hier niet een foto van een parkeerplaats, maar een chicane op de Nieuwemeerdijk.

Gelukkig zijn er nog wel momenten waar een stuk respect wordt getoond.

   
Deze paal is gesneuveld, volgens mijn niet door de wind, "tijdelijk" staat er een pilon voor, zodat hij nog een beetje zichtbaar is.

Ook al staan de borden recht, met grafitie vol gespoten zijn ze ook slecht te zien, zeker in het donker

 • 27 juni 2010 Ongeval met letsel op de Nieuwemeerdijk
  Zondag morgen om ongeveer 11:25h zijn een scooterrijder en een wielrenner op elkaar gebotst, beide bestuurders liepen been letsel op en zijn door een toevallig ter plaatse aanwezige arts en het ambulance personeel geholpen aan hun verwondingen.
  Wilt u de kranten bericht uit het Witteweekblad en HoofdorpseCourant bekijken, klik dan hier.
  PDF bestand

 • 5 juni 2010 Nieuwemeerdijk het deel tussen de Sloterbrug en de Sloterweg
  Van een bewoner van dit deel van de Nieuwemeerdijk kregen wij onderstaande foto verslag van een van de eerste zonnige dagen. Het is weer heerlijk weer, er gaan weer wat vaker bootjes onder de brug door en dat is duidelijk te merken. U moet hierbij niet vergeten dat het getoeter, gierende banden en gescheld bij deze foto´s nog ontbreekt. Maar wel door de onwonende wordt ervaren.

Kan ook zo, er komt toch niets aan.

Snorfietsje kiest ervoor om niet het fietspad te rijden..
   

En hoe veranderd de situatie als de brug open gaat en het verkeer zich ophoopt........


Bestelbus staat geduldig te wachten, motorrijder moet er nog toch nog even langs (met redelijke snelheid)

In de rode cirkel wordt een jongetje van de weg gedrukt richting geparkeerde auto's, de fietsers aan de rechterkant kunnen uitwijken naar het voetpad

Winkeliers slecht bereikbaar voor leveranciers en veroorzaken daartegen ook weer overlast.

Dan.. waar we al bang voor waren. met toeters en bellen...
Het is nog een flink eind naar het kruispunt..

.. Hoop dat hij nog op tijd komt ..

 • Zaterdag 24 april 2010 - Auto over de kop op de Nieuwemeerdijk
  Informatie overgenomen van de site van de Brandweer Badhoevedorp

  Ongeval melding zoals omschreven op de site www.brandweer.badhoevedorp.com
  Melding: Ongeval met beknelling Nieuwemeerdijk
  Uitruknummer: 96
  Datum: Zaterdag 24 april 2010
  Tijd: 13:32 uur
  P2000: PRIO 1 NIEUWEMEERDIJK BADHOEVEDORP VKO MET BEKNELLING [ 597 346 ]
  Voertuigen: TS 346 Badhoevedorp, WO 354 Hoofddorp, HV 381 Hoofddorp, HV 570 Haarlem-Oost, OvD 597 Kennemerland-Zuid
  Omschrijving : Politiebericht
  Verkeersongeval met letsel
  De politie kreeg zaterdagmiddag 24 april een melding van een verkeersongeval met letsel op de Nieuwemeerdijk. Een 67-jarige Amsterdamse automobilist raakte onwel, verloor de controle over zijn auto en botste tegen een langs de dijk geparkeerd voertuig. Dit voertuig raakte te water en de auto waarin de 67-jarige man zat sloeg over de kop. Dit voertuig is niet te water geraakt. Het slachtoffer is met rugklachten naar een ziekenhuis vervoerd.


  Foto eigendom van George Bakker

  Op de Website van de Brandweer staan meer mooie foto´s van George Bakker en een filmpje van de situatie
  klik hier

 • 17 Maart 2010 - Padstelling in een chicane thv 372
  Een nog steeds terugkerend verschijnsel, is het verkeersgedrag als gevolg van de voorrangsregeling rond de chacanes. Het verlenen van voorrang aan een tegenligger is niet aan de orde, maar het nemen van voorrang des te meer, dit leidt met enige regelmaat tot padstellingen in een chicane, met alle gevolgen van dien. Volgens de borden hebben de tegenliggers hier voorrang, maar de auto die u hier op de achterzijde ziet is al bijna door de chicane. Deze auto de ruimte geven zou de doorstroming en de gemoederen het beste passen, maar om te laten zien wie er eigenlijk voorrang heeft ga je gewoon lekker in de weg staan. • 11 Februari 2010 - Bestelauto rijdt op Chicane thv Nieuwemeerdijk 26
  Donderdag 11 februari om ongeveer 19:30h reed een bestel auto vol op een chicane, met zoals zichtbaar weer aanzienlijke schade, over mogelijke letsel is (nog) niets bekend.

 • 24 januari 2010 - Auto rijdt door onbekende oorzaak lantaarnpaal omver thv Nieuwemeerdijk 317.
  In de nacht van zaterdag op zondag 24 januari, heeft een automobilist door een slippartij of een moment van onoplettendheid een lantaarnpaal omver gereden. De omwonenden troffen zondagochtend de zwaar gehavende lantaarnpaal, voor zo ver bekend is er geen andere schade veroorzaakt, muv de schade aan de auto van de veroorzaker, maar hierover is niets bekend.


 • 16 januari 2010 - Chicanes volledig omvergereden
  Op 16 Januari, weer een aanrijding op een chicane. Deze keer waren beide palen omvergereden. Waarschijnlijk een grote auto of bestelwagen, deze is doorgereden. Buurtbewoners hebben de reflextie 'pijp' van straat gehaald.
  Even later heeft de politie geprobeerd de reflextie-palen terug te zetten. Het wegdek lag bezaaid met plastic onderdelen.
  Deze chicanes was nog niet eens geheel hersteld na de voorgaande aanrijding.
   
 • 12 januari 2010 - Onenigheid in Chicanes
  Hier ziet u een voorbeeld van wat er met enige regelmaat op/in de chicanes plaatsvind, even proberen voor te glippen terwijl de andere kant voorrang zou moeten krijgen, met alle risico´s tot gevolg. Door de sneeuwranden wordt het ook bijna onmogelijk om je voor een chicane zo op te stellen dat een tegenligger en veilig uit kan rijden.

 • 01 december 2009 - Scooter rijdster ziet chicane over het hoofd
  Een dochter van een bewoonster van de Nieuwemeerdijk is op 1 december met haar scooter op de chicane, bij de woonboten geklapt.
  Ze heeft zelf haar ouders kunnen bellen maar ze heeft aan dit ongeluk 2 afgebroken voortanden, hersenschudding, gekneusde knie en schouder overgehouden. Zelf denkt ze dat ze veel geluk heeft gehad. Haar scooter is links op de weg beland en zij is over het paaltje heen gerold. Hoe het heeft kunnen gebeuren weet ze niet, ineens zag ze het paaltje voor haar en heeft ze haar handen voor haar ogen geslagen en ging het fout. De bewoonster van de nabij gelegen woonboot heeft haar opgevangen tot dat haar ouders ter plaatse waren. De bewoonster van de woonboot is zich rot geschrokken van de klap en zij zei, dit is de zoveelste al. 


 • 27 november 2009 - Ongeval auto rijdt volledig op chicane thv Nieuwemeerdijk 69
  Dinsdag morgen rond 9:00 uur was het weer zover, een ongelukkige bestuurder ziet de chicane geheel over het hoofd en beland er bovenop, dit is mogelijk mede veroorzaakt door het slechte weer. Zoals op de foto tezien heeft deze auto redelijke schade. De politie is terplaatse geweest en een berger heeft de auto afgevoerd.
  Een voorbij ganger melde "
  De plaats van deze chicanes is helemaal hopeloos  vooral omdat in de spits bij een toch al grote file voor de brug, bussen en een niet aflatende rij auto's zich er doorheen moeten wringen met alle problemen vandien".


 • 22 november 2009 - Ongeval auto rijdt volledig op chicane thv Nieuwemeerdijk 212
  Mede door het slechte weer, omstreeks 18:15h, zag de bestuurster van een auto de markeringsborden van de chicane volledig over het hoofd en belandde midden op de chicane. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd met gelukkig voor de eigenaar weinig zichtbare schade. Door dit ongeval was de doorgang lange tijd gestremd. De politie is ter plaatse geweest en heeft het voorval opgenomen, verder heeft de berger tijdelijke markeringen geplaatst.

De auto, van de ongelukkige bestuurster,boven op de chicane

De tijdelijke markering , jammer dat het verkeersbord verkeerd om staat, immers de witte pijl geldt voor het verkeer aanrijdend op de chicane aan de waterkant.

.

 • 24 oktober 2009 - Ongeval scooter thv de chicane Nieuwemeerdijk 348
  Door een aanrijding tussen een auto en een scooter, raakte de berijder van de scooter (licht) gewond, voor alle zekerheid is er een ambulance en een politie ter plaatse geweest.

.

 • 01 & 2 oktober 2009 - Verkeerssituatie chicane op de Nieuwemeerdijk tussen de Sloterbrug en de Sloterweg
  Hieronder ziet u een paar voorbeelden van wat er dagelijks afspeelt op en rond de chicanes, waarbij duidelijk wordt waarom bewoners plantenbakken op de stoep plaatsen, waarvan een andere bewoner op 29 september ook melding maakte. Dit alles gaat gepaart met een hoop getoeter en niet zelden met geruzie. De vrachtwagen staat voor de fietsers rechts van hem goed opgesteld, linker foto, maar voor de tegenliggers weer niet, als hij dan na lang wachten wil oprijden glipt er snel weer een tegenligger voor.
Verkeerssituatie Chicanes Nieuwemeerdijk
 
 Ga met u muis over bovenstaande foto, voor een andere situatie.

Verkeerssituatie chicane
Ga met u muis over bovenstaande foto, voor een andere situatie.

Ik ben van mening dat de doorstoming en vooral de veiligheid hier niet wordt verhoogd door de chicanes, wat zeker ook niet wordt verbeterd door het verkeersgedrag, van sommige de automobilisten.

Als het dan even rustig is blijven de stille getuigen zichtbaar van dat het ook wel eens met hogere snelheid fout en/of bijna fout gaat, ook hier weer veroorzaakt door de chicanes, waarmee weer wordt aangetoond dat het middel erger is dan de kwaal.

.

 • 29 september 2009 - Bewoner uit ongerustheid via de mail
  Na het zoveelste bijna ongeluk, mailt een zeer verontruste bewoner het volgende bericht;
  Gevaarlijk-----vooral bij de chicanes.
  Auto's stoppen half op het fietspad (kan niet anders) Fietsers en brommers rijden  ---nee sjezen--- dan maar over de stoep. Momenteel wonen er nu alleen tussen de Oude Haagweg en Rijksweg  A4  8 kinderen tussen de 3 maanden en 11 jaar.
  Enkele bewoners hebben al bloembakken op de stoep neergezet, maar dat weerhoudt de fietsers(brommers) niet om rustiger over de stoep te fietsen-brommen.
  Een fietser, lopend vanaf zijn oprit naast zijn huis, met de fiets aan de hand werd bijna omver gereden door een pizzakoerier.
  VEILIGER??????????? NEE DUS!!!!!!!!!!!!!!! 
   
  En vergeet niet de uitlaatgassen van de auto's, wij kunnen de slaapkamerramen niet openlaten staan als je de kamer binnenkomt ruik je de uitlaatgassen. Wij hebben niet voor een chicane voor de deur gevraagd en er is ons verzekerd dat er geen verhoogde gezondheids risico aan zouden zitten, maar als ik de uitlaatgassen ruik, kan dit niet gezond zijn toch ?

 • 04 augustus 2009 - Auto op ¨Berenrug¨
  Een ongelukkige bestuurster die even langs de weg gestopt was om te telefoneren, was bij het wegrijden geheel vergeten dat ze vlak voor de niet meer zichtbare ¨Berenrug¨ gestopt was. Met een hoop oponthoud en schijnbaar beperkte schade tot gevolg.


  Mede naar aanleiding van dit en de verschillende eerdere voorvallen, is deze ¨Berenrug¨ inmiddels verwijderd. Ik denk dat ik voor veel bewoners spreek als ik zeg dat dit besluit/actie ook mag gaan gelden voor de chicanes.

 • Juli 2009 - Terugkerend verschijnsel bij chicanes
  Een relaas van een bestuurder, wat een voorbeeld is van wat wij geregeld zien en/of mee maken.
  Op een avond in juli om ongeveer 22.30 uur rij ik 30 km per uur over de dijk.
  In de verte zie ik een auto aankomen, die normaalgesproken voorrang zou moeten krijgen.
  Echter, met mijn snelheid zou ik makkelijk tussen de chicane door kunnen zonder de tegenligger te hinderen.
  Helaas vond deze chauffeur het nodig een dusdanige dot gas bij te geven, waardoor we in de chicane tegenover elkaar stonden.
  Hij wilde van geen wijken weten. Zo hebben we een tijdje gestaan totdat ik maar achteruit gereden ben. 

 • 2 augustus 2009 Verkeersongeval bij de chicane thv Nieuwemeerdijk 127
112 Melding van dit ongeval

Tijd :
02:01:32

Datum:
02/08/2009

Melding

:

12184 A1 NIEUWEMEERDIJK 127 thv BADHOEVEDORP [VKO] VERKEERSONGEVAL MET LETSEL RITNR 31357

 

Regio

:

12. Kennemerland

 

Urgentie

:

Hoog

Over de aard van het letsel is (nog9 niets bekend, wat verder rest is een hoop materiele schade en een gehavende chicane markering


 • 30 Juli 2009 rond 13:00 uur een bestelbusje op de zogenaamde "varkensrug" terecht gekomen thv de vrachtwagen detectie camera. 
  Een sleepwagen van ¨Vrolijk¨ moest er aan te paskomen om het onvoortuinlijke bestelbusje van de varkensrug te takelen.
  Waarschijnlijk was deze wagen even geparkeerd en bij het wegrijden vergeten, dat er zo'n obstakel was.


 • 21 juli 2009 Auto rijdt volledig over chicane thv 163 ( Autobedrijf Holla) heen.
  Een moment van onoplettenheid heeft er toegeleid dat de markering aan de stoepzijde geheel omver werd gereden en de auto moest worden afgevoerd. De schade is op de foto niet te zien maar het oliespoor achter de auto zegt voldoende. De schade aan de markering was zo danig dat dezelfde dag deze hersteld is door de gemeente. Van dit ongeval is melding gemaakt bij de politie en gelukkig was er geen spraken van letsel.


De chicane is prof. hersteld, en hierdoor in het donker niet goed zichtbaar.

 • 24 juni 2009 Ongeval met fietsers en auto thv chicane bij de A4 viaducten
  Zoals hieronder is te zien en na te lezen op de site van 112meldingen.nl, was het woesndag 24 juni om 13:41 uur weer raak.
  Op de site van 112meldingen, kunt u tevens zien dat er ook een ambulance is opgeroepen, onder ritnummer 25671.
  En aan de aanwezige politie kunnen we tevens de conclusie verbinden dat dit wel een geregistreerd ongeval zal worden.
  Een ouder echtpaar in de zwarte auto kwam van schrik tot stilstand vlak voor een chicane markering, van een groep tegenliggende wielrenners, kon niet iedereen de auto meer ontwijken met als gevolg dat een van de wielrenners met onbekend letsel is afgevoerd per ambulance.

 

.

 • 18 juni 2009 Auto rijdt tegen¨Berenrug¨
  Na het afgeven van wat spullen wilde de ongelukkige bestuurster weg rijden en zag hierbij de aan het zicht ontvallen berenrug over het hoofd, geschatte schade ongeveer 2500 euro.

 • 14 juni 2009 Auto loopt vast op ¨Berenrug¨
  Zondag 14 juni om ongeveer 13.30 heeft de eerste auto kennisgemaakt met de zgn "berenrug" op de parkeerstrook langs het water ter hoogte van de A4 viaducten bij de vrachtwagen detectie kamera's. Zie de bijgaande foto.
  De auto stond aanvankelijk geparkeerd op een van de parkeervakken om naar de overkant te kijken naar de woonboten. 
  Bij het wegrijden heeft hij deze gele hobbel over het hoofd gezien.

Gelukkig is dit met lage snelheid gebeurt en leek de schade mee te vallen.
De ¨berenrug¨ is aangebracht om te voorkomen dat vrachtwagens de detectie lussen omzeilen, via de parkeerstrook bij het passeren van de camera.


 • 16 mei 2009 - Merktekens onveilig rij-gedrag op de Nieuwemeerdijk
  Hieronder ziet u een paar voorbeelden van stille getuigen die vragen oproepen ten aanzien van het beoogde veiligere rij-gedrag op de Nieuwemeerdijk
  . Tevens kunt u hier 2 overzichten bekijken die wij naar de Gemeente hebben verstuurd nav een gebiedsoverleg, het betreft hier een;
 • Ga over de foto voor een detail

  Hier een remspoor van een vrachtwagen links naast de weg, voor de filtspaal of de chicane, gelukkig reed er geen fietser.

  Dit remspoor is van een auto die het waarschijnlijk net niet zonder schade heeft gehaald, gelet op de staat van het paaltje.

  Hier een voorbeeld van een remspoor van een (vracht)auto, die volgens de borden voorrang zou moeten krijgen. Overigens lijkt het er hier op dat de snelheid ook geen 30 km/h is geweest.

  Het zal u ook niet zijn ontgaan, maar op het kruispunt Meidoornweg Nieuwemeerdijk en Rijstvogelstraat Nieuwemeerdijk, zijn al herstel werkzaamheden noodzakelijk gebleken aan scheuren/slechte naaden in het wegdek, onze ervaring met herstel werk van scheuren in het wegdek belooft niet veel goeds.

 • 07 mei 2009 - Terugkerend verschijnsel bij chicanes
  Het komt met enige regelmaat voor dat als gevolg van file vorming en het elkaar geen voorrang verlenen er opstoppingen ontstaan bij de chicanes, hieronder een voorbeeld van 7 mei rond 15:29h, dit duurde 15 minuten.

 • Zaterdag 6 april 2009 rond 17:00h thv nr 20 Motorrijder tenval in de chicane
  Door het niet verlenen van voorrang, door een te gemoed komende automobiliste, kwam de motorrijder tenval in de chicane met schijnbaar lichte verwondingen en schade aan de motor tot gevolg. De automobiliste leek zich van geen kwaad bewust, maar door het niet verlenen van voorrang werd dit ongeval veroorzaakt.

 • Zondag 5 april 2009 rond 11:15h thv nr 406 Fietser zwaar ten val en afgevoerd per Ambulance
  Een van de laatste fietsers van een grote groep, rijdend richting Schiphol Oost, heeft de chicane waarschijnlijk te laat gezien en kwam hard ten val. Als een grote groep gezamelijk oprijdende fietsers bij een chicane komt kunnen ze niet allemaal rechts over de fietsstrook en splitst de groep zich waarbij een deel van de groep de fietsstrook volgt en een deel de chicane neemt. Met het mooie weer komen er steeds meer groepen fietsers en neemt het risico ook meer toe.
  Deze fietser is met onbekend, maar goed zichtbaar letsel per ambulance afgevoerd, omdat er hier helaas ook weer geen politie bij is geweest zal dit ook weer een van de vele NIET geregistreerde ongevallen blijven.

 • Zaterdag 4 april 2009 thv nummer 73 : 30 Km voertuig ziet chicane volledig over het hoofd
  Oudere man met Canta (30 km voertuig) vol over de chicane. Canta zwaar beschadigd. ('s maandags afgevoerd.) Bestuurder is gelukkig ongedeerd gebleven, geen politie aanwezig. Gehavende palen nog verder afgetakeld en hiewrdoor weer slechter zichtbaar.


 • Week 14 2009 thv nr 376; Herhaalde melding van schade aan geparkeerd voertuig.
  Deze keer betrof het een grote kras over de zijkant van de auto, ongeveer 50 cm waarschijnlijk veroorzaakt door een fietser, die in het nauw was gekomen. Een paar weken eerder werd hier ook al een spiegel van de auto afgereden, ook hierbij bleef de dader onbekend.
  De bewoner en eigenaar van de auto mailde tevens onderstaande foto van een ruzie in een chicane 's avonds laat, dit is voor veel aanwonende helaas een bekend verschijnsel.


 • Week 13 2009 - Bij alle chicanes is een stopstreep aangebracht aan de zijde met dit bord.
  Als we kijken wat het huidige verkeersgedrag in- en rond de chicanes is, is dit weer een voorbeeld van een zinloze maatregel.
  Het herstellen van de beschadigde en hierdoor slechter zichtbare borden en palen zou een zinvollere actie zijn.

 • Week 12/13 - 2009 Chicane thv nr 163 en de chicane thv de A4 viaducten
  Het restand van de nog niet herstelde paal op de chicane thv 163 is weer omgereden met als gevolg dat het bord verdwenen is, zie linker foto.


  Nadat een auto de chicane thv de A4 viaducten/flitspaal even niet oplette kwam hij boven op de chicane met een harde klap tot stilstand, de auto is door omstanders van de chicane verwijderd en de platgereden paal is weer zo goed mogelijk recht gezet, maar door de schade minder goed zichtbaar, zie rechter foto.

 • Vrijdag 6 maart 19:10h thv nr 237 Bestelauto rijdt volledig op markeringspaaltjes van een chicane
  Mogelijk door verlichting van tegenliggers heeft de bestuurder de chicane helemaal niet gezien, hij kwam tot stilstand boven op een krom gereden markeringspaaltje. Gelukkig kwam de bestuurder met de schrikvrij, de auto moest worden afgesleept. Achter de auto reed op het moment van het ongeval een team van verkeersregelaars, die gelijk in actie kwamen en het verkeer rond het ongeval leidde en de plaats van het ongeval afzetten met pionnen.

  In het Witte Weekblad van 10 maart stond het volgende artikel over dit ongeval PDF bestand
 

Nadat de auto van de chicane was gehaald is het omgereden paatje zo goed en zo kwaad in elkaar gezet zodat er nog iets zichtbaar is. Nu maar afwachten hoelang het duurt voordat dit weer goed is hersteld, want krom of scheef gereden paatjes zie je nog minder goed, dan de niet gehavende versies. En van de niet gehavende versies staan er niet veel meer.

De ongelukkige bestuurder is door het verkeersregel team thuisgebracht, hoe bedoelt u dienstverlening van zeer hoog niveau.

 • Zondag 8 februari 's nacht rond 02:00 uur : Auto veroorzaakt grote schade aan tuinhekken en mist op een haar na de woning.
  Door een auto die als gevolg van de gladheid in combinatie met de chicane in de slip was geraakt werd een tuinhek, vervolgens een gietijzeren lantaarnpaal en vervolgens het tuinhek voor de woning omver gereden, waarna de bestuurder de even verder op een op de stoep staande bloempot van de stoep reed.
Schade thv 173

Schade thv 273

Ga met u muis over de foto voor een detail afbeelding

Hier is de aanzienlijke schade te zien en hoe dicht de slippende auto de woning heeft gemist, met achter de houten perchola de omver gereden gietijzeren lantaarnpaal.

Hier is de chicane vlak voor de woning te zien, waardoor de bestuurder als gevolg van de gladheid in de slip is geraakt.

Bij navraag blijkt de Nieuwemeerdijk heel laag op de lijst van de te strooien wegen bij gladheid te staan, dit omdat dit deel geregistreerd staat als 30 km zone. Hierbij wordt voorbij gegaan aan de vele schoolgaande fietsers in de vroege ochtend en het feit dat er ook nog een Schoolbus van dit traject gebruik maakt.

Ongeval melding zoals omschreven op de site www.brandweer.badhoevedorp.com
Melding: Auto te water Nieuwemeerdijk t.h.v. René Holla
Uitruknummer: 48
Datum: Zondag 8 februari 2009
Tijd: 02:16 uur
P2000: PRIO 1 HOLLA NIEUWEMEERDIJK BADHOEVEDORP VOERTUIG TE WATER [ 597 354 381 343 351 ]
Voertuigen: TS 343 Badhoevedorp, WO 354 Hoofddorp, HV 381 Hoofddorp, HW 351 Hoofddorp, OvD 597 Kennemerland-Zuid
Omschrijving : Op de Nieuwemeerdijk t.h.v. autobedrijf René Holla heeft een automobist een hek geramd. Vervolgens bestond het vermoeden dat deze auto te water was gegaan. Onderweg naar het incident bleek de auto elders op de Nieuwemeerdijk een aantal plantenbakken geramd te hebben. Van een auto te water was geen sprake.
 • Woensdag 28 januari 2009 : Fietser komt ten val als gevolg van het uitwijken van een auto
  De auto moest uitwijken
  voor en brommer in de chicane thv nr 406, waardoor een fietser rijdend op de fietsstrook ten val kwam.
  De ongelukkige fietsen liep verschillende schaafwonden en blauwe plekken op.

  Maandag 19 janauri 2009 Een auto vol over de chicane ter hoogte van nr 73.
  De paaltje waren als zwaarbeschadigd, zie melidng week 51- 2008, dit heeft mogelijk voor de slechte zichtbaarheid gezorgd. Verdere gegevens (nog) niet bekend.

  Woensdag 31 december 2008 tijdstip niet bekend thv A4 viaducten
  Het tijdstip van de aanrijding met deze chcanes is (nog) onbekend, maar aan de status van de verkeerspaal te zien is dit niet een fiets geweest. Hij is professories, hersteld, om nog een beetje te kunnen voldoen aan zijn functie.

 • Zondag 21 december 2008 rond 22:30 h in de Chicane thv nr 379
  Een auto met een scooter kwamen met elkaar in aanrijding, de scooter met 2 meiden kwam vanaf de kant van Amstelveen en vanaf tegengestelde richting kwam de auto. Deze laatste wilde in de chicane afslaan een parkeervak ik, maar heeft waarschijnlijk de scooter, die over de fietssuggestiestrook reed, niet gezien. Gelukkig was er hierbij alleen materiele schade en kwam een ieder met de schrik vrij.
 • Vrijdag 12 december 2008 ter hoogte van Cafe Meerzicht
  In de chicane heeft een aanrijding plaatsvonden tussen een auto en een fietser, deze laatste is per ambulance afgevoerd.
112 Melding van dit ongeval

Tijd :
13:11:22

Datum:
12/12/08

Melding

:

12186 A1 NIEUWEMEERDIJK BADHOEVEDORP [VKO] VERKEERSONGEVAL MET LETSEL RITNUMMER 48326

 

 

Regio

:

12. Kennemerland

 

 

Urgentie

:

Hoog

 

 

Eenheden

:

Monitorcode Ambulancepost Kennemerland (0126999)
Ambulance-12-186 Hoofddorp (0126186)

 • Eind week (51), is de halve chicane ter hoogte van nr 73 gesneuveld.
  Een oudere dame bleek de chicane niet gezien te hebben en is met haar 40 km voertuig er volledig overheen gereden, met als gevolg dat haar auto om zijn kant belandde. Gelukkig had de mevrouw niets, haar auto uiteraard helaas wel. Er is van dit ongeval een rapport opgemaakt door de politie.

naar boven

 • Woensdag 10 december 2008 aanrijding ter hoogte van nr 163.

Als gevolg van deze aanrijding stond de hele Nieuwemeerdijk vast en was de plaats van het ongeval zeer moeizaam bereikbaar voor Hulpdiensten.

naar boven

 • In de week van plaatsing, is de eerste chicane vanaf de Sloterbrug zijde, gesneuveld, deze is die week gelijk hersteld.

vrom@nieuwemeer.info

.