KLM Open 2024 - Golfbaan The International - Nieuwe Meer - Badhoevedorp

Update 25 april 2024
Nieuwe Meer 22 oktober 2023

Op deze pagina wil ik u wat informatie voorleggen over het KLM Open 2024 in onze achter tuin. Ik ben als aanwonende zeker geen tegenstander van dit tournooi, maar heb er wel een aantal kanttekeningen bij. Gelet op ervaringen in 2019. Zie ook de Evaluatie van het KLM OPEN toernooi 2019, welke pas een jaar na dato beschikbaar kwam nl 13 mei 2020.

25 april 2024 - Informatie nav 2e bewoner bijeenkomst Buurthuis Rehoboth

  • 23 mei t/m 26 juni - Periode van Op- en afbouw
    De bouw werkzaamheden VIP dorp, beginnen bij het clubgebouw op de golfbaan
    Onduidelijk is nog hoe de planning verder gaat verlopen, vooral ivm de transsporten.
  • 17 t/m 23 juni Toernooi week, waarvan de laatste 3 dagen het "Hoofd"toernooi betreft
    Er wordt navraag gedaan hoe het met de toegangskaarten voor omwonende zit, nu zou er voor 1 speeldag kaarten beschikbaar zijn, maar nav vragen wordt er gekeken of er net als vorige keer voor meer dagen of een toernooi paspatoe beschikbaar kan komen, verdere info volgt.
  • Koekoekslaan 12, voormalige J. Hopman weilanden, alleen parkeren voor de spelers, aan- en afvoer d.m.v. max. 9 persoonsbusjes en/of auto's
    Weiland wordt hiervoor begaanbaar gemaakt met rijplaten, tbv parkeerplaatsen, tevens wordt er een porto-cabine en toilet geplaatst.
    Vanaf deze parkeerplaats worden de spelers en begeleiders d.m.v. Golfkarretjes via de Koekoekslaan van- en naar de hoofdingang van de Golfbaan gebracht.
    Hoe het zit met deze vorm van transsport icm met de status van fietspad is nog niet duidelijk ondanks de vragen en zorgen geuit tijdens de eerste bijeenkomst.
    Zware bouwverkeer (rijplaten transsporten) gaat stapvoets rijden over de Nieuwemeerdijk, met begeleiding van personen die voor het vrachtverkeer uit lopen, zodat het vrachtverkeer stapvoets over de Nieuwemeerdijk rijdt .
    Mogelijke lading wijzigen van 30 ton naar 10 ton per vrachtwagen inclusief het stapvoets rijden met persoon lopend voor de vrachtwagen.
    Deze laatste optie heeft wel verdubbeling van het aantal bewegingen tot gevolg en hou er rekening mee, 10 ton rijplaaten, worden vervoerd op een 20 tons vrachtwagen, dus hoe dan ook minimaal 30 tons of 50 tons transsporten. Het aantal transsporten zou nog worden teruggekoppeld, afwachten dus. Dit soort transsport hoort niet plaats te vinden in een fietstraat en op de Ringdijk. Als er gebruik gemaakt zou worden van het RWS terrein zou dit probleem NIET meer bestaan.
    TV compound en backstage/faciliteiten is verplaatst naar een stuk terrein bij Henk Slinger Nieuwemeerdijk 425A, omdat het terrein in de oksel A4 / A9 toch niet beschikbaar blijkt.
    Wel moet hierdoor de Ecologische zone worden doorkruist en dit is STRIJDIG met het Bestemmingplan, volgens de Gebiedsmanager Paul Heuberger, is dit niet zo, bewijs van mijn kant volgt.
  • Geen overige verkeer op de Nieuwemeerdijk tijdens de Hoofdtoernooi dagen, alleen met toegangspassen is gebruik van de Nieuwemeerdijk mogelijk.
    Over hoe dit geregeld gaat worden, volgt nadere informatie, fietsers- en bromfietsers kunnen gewoon gebruik maken van de Nieuwemeerdijk. Wat uiteraard ook geld voor Nood- en Hulpdiensten.
  • Tijdens alle Toernooidagen is er op Oude Haagseweg, net voor de bouwhekken een fietsen- en scooterstalling gepland.
  • Aan- en afvoer van bezoekers met bussen, moet gaan plaatsvinden vanaf de Cateringweg, via het fietspad. Deze wordt hiervoor in 2 delen gedeeld, 1 deel voor voetgangers en een deel voor fietsers- en bromfietsers.
    Lijkt een beetje smal te worden en is zeker onvoldoende voor een zgn "Hoofdfietspad"
  • Omgevingsvergunning en Evenementvergunning, zijn de aangevraagde vergunning bij de gemeente, procedures lopen
    Hier zijn nog geen openbare kennisgevingen over gepubliceerd, is dus TE LAAT zeker als er naar de adviezen in de evaluatie van het vorige toernooi wordt gekeken. En erg vreemd ook omdat er tijdens de eerste bijeenkomst ook al op is aangedrongen.
  • Het voorgestelde gebruik van Rijkswaterstaat is onmogelijk omdat, Rijkswaterstaat het terrein niet beschikbaar zou willen stellen aan de organisatie van het KLM Open / TIG Sports.
    Gevraagd is of de Gemeente, (Gebiedsmanager Paul Heuberger) hier niet iets in kan gaan betekenen.
  • Mogelijke borden plaatsen over het bereikbaar zijn van alle bedrijven aan de Nieuwemeerdijk en Koekoekslaan
  • Datum evaluatie KLM Open is: september 2024, suggestie van de gebiedsmanager
  • 3e bewoners avond vlak voor aanvang van het evenement is een optie, datum moet nader bepaald worden, voorkeur staat op maandag

Als er meer informatie over bovenstaande beschikbaar komt zal deze worden aangevuld en/of gecorrigeerd. Het mag duidelijk zijn dat de blauwe cursieve tekst mijn persoonlijke zorgen/kantekeningen zijn, mede nav de vragen. En de Evaluatie van het KLM OPEN 2019, waar blijkbaar onvoldoende rekening mee is gehouden.

 

24 april 2024 2e Bewonersbijeenkomst in het Buurthuis Rehoboth
In tegenstelling er vermeld stond in de Nieuwsbrief van de Buurtvereniging, staat de 2e Informatie bijeenkomst gepland op woensdag 24 april, ipv maandag 22 april. Klik hier voor de Uitnodiging

Ik ben benieuwd wat de plannen zijn met het Facilitaire centrum bruine gebied in in onderstaande foto, nu er nieuwe boom aanplant heeft plaatsgevonden en er serieuze plannen zijn deze door te voeren als de werkzaamheden geheel zijn afgerond. Het lijkt erop dat er zoals op de foto niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk donkere wolken boven dit plan dreigen.

Overzicht gebiedsplanning dd 20 februari 2024

Bekijk de grote afbeelding

Hierboven ziet u een zelfgemaakte voorstelling van de verdeling van activiteiten ongeveer zoals gepresenteerd
Indien de orginele beschikbaar komt wordt deze vervangen.

Bruin Faciliaire centrum bereikbaar via de busbaan

Donkerblauw - VIP & Promodorp, ( locatie vreemd ?? ) bereikbaar via de busbaan en Golfkarretjes via de Koekoekslaan

Rood - Mediapark en 272 Parkeerplekken voor de spelers en VIPS bereikbaar via Nieuwemeerdijk incl. Transsport middels Golfkarretjes naar de Hoofdingang, geplande aanvoer middels 20 pp en 9 pp bussen en eigenauto's

Licht groen - Greenkeepers locatie met een vrijliggend pad voor Golfkarretjes naar VIP Dorp en Geen Zware Transporten en personenvervoer over de Nieuwemeerdijk -- HEEFT DE VOORKEUR van de aanwonenden.

Lichtblauw - Alternatieve Parkeerplaatsen zie voorstel dd 20 feb. 2024 hieronder.

Waarom kan het Promodorp niet gewoon op de DrivingRange geplaatst worden ?
De deelnem(st)ers oefenen tijdens dit tournooi toch gewoon op de baan. Volgens TIG Sports wel

Naar aanleiding van deze goed bezochte 1e bijeenkomst 20 februari 2024, heb ik onderstaand bericht gestuurd en voorgelegd;

  • Is het mogelijk om net als in 2019 het media dorp op het RWS terrein naast de Greenkeepsloods te gebruiken ?
    Klik hier voor dit bericht d.d. 20 februari 2024
  • Hier leest u de helaas teleurstellende reactie, klik hier
    Wel heb ik hierop informatie gevraagd over het aantal geplande zware transsporten door de Auto te Gast fietsstraat.
    Er wordt gewerkt aan een overzicht met de te verwachten zware transsporten.
    Tevens kreeg ik de terugkoppeling dat de vergunningprocedures starten in april, HOEZO DAN PAS ???? met een doorloop periode van 6 weken wordt het allemaal weer te krap, zeker als er nog een hoorzitting achteraan moet komen. En de geplande startdatum is 27 mei 2024

    Gelukkig is er TIJDIG gewaarschuwd !! En een oud gezegde zegt "een gewaarschuwd mens telt voor 2 " of "Wie niet horen wil, moet maar voelen".

=====================================================================

01 februari 2024 Uitnodiging bewonersavond KLM OPEN 2024
Middels een A4tje welke als het goed is HaH is bezorgd, werden omwonenden uitgenodigd voor een bewonersavond in het Buurthuis Rehoboth, op maandag 19 februari 2024 vanaf 19:00h. klik hier om deze uitnodiging te bekijken .

LET OP er wordt in de brief alvast aangekondigd dat het een 3 jarig Golfspektakel wordt.

Half september 2023 Brief met aankondiging van het tournooi 2024
Deze brief bekijken, klik hier
Voor alle duidelijkheid, deze brief is gericht aan bewoners van Amsterdam ?? en is HAH aan de Nieuwemeerdijk bezorgd in een blanco A5 envoloppe zonder enig kenmerk, Hierdoor waarschijnlijk bij velen als reclame weggegooid.
Hoe serieus en met hoeveel vertrouwen moeten wij naar het mogelijke vervolg uitkijken ??? Of is dit uitsluitend om aan de juridische verplichtingen te voldoen ??

Hopelijk weten allen partijen zich de evaluatie van vorige keer 2019 te herinneren en houdt de wethouder net als bij de aanwonende van de Sloterweg rekening met de zeer ongewenste effecten op de woningen van bussen door de straat. Voor alle duidelijkheid onze huisen zijn veel al NIET onderhijd en staan vlak aan de weg welke een Auto te Gast inrichting heeft. Wilt u de Bewoners evaluatie KLM Open 2019, opgemaakt door de gemeente* d.d. 13 mei 2020 teruglezen ? klik dan hier BELANGRIJK bij het lezen is dat meer dan de helft van de bevraagde bewoners voorbij de Koekoekslaan wonen en dus GEEN last van de aan- en afvoer hebben gehad.

* Noemie Smit Procesmanager/Evenementencoördinator Gebieds- en Relatiemanagement Gemeente Haarlemmermeer (Volgens mij ook een van de goed verteerde gasten tijdens het KLM Open 2019)

Als er een streep door de bouw van het Golfhotel lijkt te zijn gezet, mag/kan er dan nog wel een promodorp op deze locatie verrijsen ?? Klik hier voor meer info

Wordt vervolgd.....................

Als bewoner van Nieuwemeerdijk 300 t/m 465, kunt u zich aanmelden bij een WhatsApp groep "Bewoners en KLM Open 2024 " zodat wij contact kunnen houden over eventuele aandachtspunten inzake voorbereidingen en het KLM Open
stuur een mailtje naar info@nieuwemeer.info en vermeld u naam en huisnummer en uiteraard  uw
06 nummer.


AFSPRAAK >   > AFSPRAAK