GOLFBAAN THE INTERNATIONAL NIEUWEMEER / ONZE "BUURMAN"

Dit is inmiddels een NIEUW Hoofdstuk, klik hier

Wordt vervolgt en regelmatig aangevuld..................
.
Update 05 juni 2024


2024

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

05 juni 2024 - SchipholWatch meldt : "KLM Open bouwt peperduur bez.paviljoen bovenop PFOS-gifstort"

Eerst probeert de Golfbaan voor de zoveelste keer afspraken niet na te komen, maar nu krijgen ze hierdoor de boemerang vol terug. Klik hier voor dit Nieuwsbericht
In plaats de vervuiling te laten opruimen door de verantwoordelijke, voorkomt de Golfbaan de bouw van het Golfhotel.
.

23 augustus 2023 - Gevolgen bodemonderzoek op locatie geplande "Golfhotel"

klik hier voor meer info Dit gelezen te hebben rijst de vraag, Hoe nu verder ? Want het Clubhuis incl. het geplande Golfhotal, zijn onlosmakends aan erkaar verbonden in de doorlopen procedures welke de realisatie mogelijk hebben gemaakt, of is dit weer een van de vele trucs van de golfbaan om haar eigen plannen door te voeren ?

26 maart 2023 - Golfbaan weet van geen ophouden :-(

Helaas wordt het niet beter met onze Buurman en is hij van mening dat regels nog steeds NIET voor hem gelden een nieuw voorbeeld hiervan zijn zijn sloopwerkzaamheden in de Ecologische zone om grote Spaanse keien aan de rand van zijn Golfbaan te kunnen leggen zonder zijn baan maar wel de Ecologische zone geweld aan te doen, klik hier voor meer info hier over dd 26 maart 2023

Ik denk dat het belangrijk is paal en perk te stellen voor het te laat is of ergere dingen gaan gebeuren.

10 februari 2023 Wijzigingen oversteekplaats Oude Haagseweg thv entree Golfbaan

----

Tot onze spijt, gaat onze Buurman "de Golfbaan exploitant, The International", zich steeds meer als een onbetrouwbare, onfatsoenlijke en kinderachtige buurman gedragen. Zeer spijtig voor de aanwonende en stank voor dank, blijkbaar hebben wij ons flink vergist.

 • Hij komt afspraken NIET na.
 • Leeft boven de wet.
 • Heeft maling aan de afspraken over de Ecologisch zone, de Groene As en een Erfpacht contract. Klik hier voor meer
 • En vertoont zeer onfatsoenlijk gedrag, weerd ons van overleggen en beschuldigd ons van vandalisme.
 • Traineerd structureel de realisatie van het afgesproken recreatief fietspad klik hier voor meer info..... & klik hier
 • Hoe slecht hij zich aan zijn afspraken houdt, blijkt mede uit de Gemeentelijke reactie op de geconstateerde en bewust gemaakte overtredingen tijdens de Dutch Golfweek, klik hier voor deze reactie d.d. 6 december 2016
  Dit overigens in navolging op het eerder georganiseerde Dames Ladys Open 2015


  Hoe denkt hij dit te gaan doen met het KLM OPEN 2019 ????? --
  Leest u zelf maar, klik hier
  Helaas hebben wij dit kunnen ervaren

AFSPRAAK  AFSPRAAK

Heeft u vragen en/of opmerking ten aanzien van de activiteiten, laat het ons weten


Nieuwemeer, september 2018

 • 11 september 2018 Golfbaan The International "Denkt weer boven de wet te staan"
  De golfbaan onze Buurman denkt weer zijn gang te kunnen gaan met zijn zoveelste FOUTE actie, maar "Genoeg is een keer Genoeg"., klik hier voor de eerste informatie welke vast nog een vervolg krijgt.


 • 27 mei 2013 Nederlandse golfster raakt focus kwijt door rumoerig publiek SNERTDAG BOELJON - Telegraaf Lees dit hele artikel, klik hier PDF bestand
 • 21 mei 2013 Voorproefje op The International - Telegraaf
  Lees dit hele artikel, klik hier PDF bestand


 • 25 augustus 2011 Volgend jaar golfen op Schiphol - Hoofddorpse Courant Schiphol Report
  Lees dit hele kranten artikel, klik hier PDF bestand

 • 29 juni 2011 Golfers zien ze vliegen - Telegraaf
  Lees dit hele artikel, klik hier PDF bestand

 • 24 juni 2011 Golfbaan Schiphol alleen voor de elite - Haarlems Dagblad
  Lees dit hele kranten artikel, klik hier PDF bestand

 • Juni - Hoofdstuk Nieuws op de website van Amsterdam International golfclub
  Hier vindt u onder andere een impressie van het toekomstige Clubhuis, klik hier
 • Begin Juni - Ontruiming terrein Dhr. Hosselet en start werkzaamheden Driving Range.
  Mogelijk is het u opgevallen dat er ruim werkzaamheden plaats vinden op het terrein van Dhr. Hosselet, het terrein tussen de Oude Haagweg en de A4, iom hem worden de schuren ontruimd en worden de voertuigen elders gestald, Voor alle voertuigen geldt dat deze worden gefotografeerd voordat ze het terrein verlaten, om zo een duidelijk overzicht te krijgen van het geen wordt verplaatst. Voor de Dhr. Hosselet, komen 2 grote containers beschikbaar voor de opslag en verhuizing van zijn spullen.
  Naar het nu laat aanzien wordt het terrein begin augustus leeg overgedragen aan Burggolf waarna zij zullen starten met de terrein voorbereidingen en werkzaamheden. meer.......

 • Mei - Juni - Metselwerk (brug) midden in het terrein
  Eind mei begin juni is er na wat hei werkzaamheden gestart met de bouw van een gemetselde brug, dit metselwerk gebeurt volgens dezelfde methodieken als de vele muurtjes, "veel passen en meten". Naar het nu laat aan zien wordt dit de enige gemetsel de brug op het Golfterrein, de watergand wordt er later nu onderdoor gegraven. Van een bewoner kreeg ik onderstaande foto´s.
 • 30 mei 2011 Groene heuvels op het golfterrein
  Misschien heeft u zich al eens afgevraagd hoe en waarom de groene heuvel ontstaan op het golfterrein
  Na vraag heeft ons geleerd dat dit de beste zaai methode is voor de heuvels, er wordt een mengsel van zaad, houtvezels, bindmiddel voeding en water over de heuvels gesproeid/gespoten. Hierdoor wordt voorkomen dat als het gaat regenen het zaad van de heuvel afstroomd. Tevens voorkomt het mengels dat als deken over de heuvel ligt dat de boven laag weg waait of stuift. Voor de vlakke delen wordt middels gewone zaai methode gewerkt. De in zaaiwerkzaamheden vinden plaats vanaf de zijde van Rijkswaterstaat richting de ingang aan de Oude Haagweg.


 • 23 maart 2011 Bij A9 krijgt de elite haar golfspel terug - Het PAROOL
  Lees dit hele artikel, klik hier Het PAROOL 23 maart 2011 PDF bestand

 • 23 maart 2011 Start aanplant bomen op golfterrein
  Deze week zijn de werkzaamheden in alle hevigheid weer aangevangen er vinden weer veel graafwerkzaamheden plaats, tbv de drainage en irrigatie systemen. Maar ook is er een start gemaakt met de aanplant van bomen en dan hebben wij het niet over een paar boompjes, zoals op de foto´s is te zien maar een groot aantal. Middels het gle apparaat op de achtergrond van foto 3 wordt de juiste positie van elek boom bepaald.


 • 26 augustus 2010 Kijk kiek kunst - Hoofddorpse Courant
  David Knibbe over het terrein waar momenteel de Golfbaan wordt aangelegd.
 • Dit kranten artikel uit de Hoofddorpse Courant bekijken

 • Foto´s april 1997
  Al in april 1997, was er al een proef afslagpunt gemaakt, waarvan u hieronder 2 foto´s ziet, deze heb ik gekregen naar aanleiding van het bericht over de eerste balletjes die werden geslagen tijdens het bezoek eind mei, zie hieronder van de provincie en medewerkers van de Groene As.

Na het wekelijkse potje tennis, konden de dames het niet weerstaan om even op het tijdelijk aangelegde golfbaantje te oefenen en te ervaren hoe dit voelt.
Hiermee is bewezen dat er al eerder dan eind mei 2010 een balletje is geslagen.

 • 20 juni 2010 Verdwaalde Golfbal ?

Tijdens een rondwandeling door het terrein om de vorderingen te bekijken, trof een buurtbewoonster geheel onverwacht een golfballetje aan, zijn ze al begonnen ????
Nee dat niet, dit een van de oefenballetjes geweest die tijdens de demonstratie van 27 mei het terrein is ingeslagen.
Dus niet alle balletjes zijn in het water terecht gekomen en voor alle duidelijkheid dit is ook geen zgn ECO balletje, deze waren namelijk niet voor-zien van een logo.

Wel leuk om te bewaren, al zullen er nog velen volgen denk ik zo.

Bekijk de grote afbeelding
 
 • Eind mei starten de samenwerking & werkzaamheden aan de Ecozone Groene AS
  Eind mei starten de samenwerking & werkzaamheden aan de Ecozone - Groene-AS officieel, dit gebeurt tijdens een bijeenkomst voor genodigde van de provincie, Groene-As, Waterschap en Burggolf.
  De Groene-AS is een uniek gebied ten zuidwesten van Amsterdam. De grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude worden hier verbonden tot één natuurgebied. De ‘Ecozone’ wordt een nieuw deel van de Groene AS.

  Om deze start en samenwerking te bezegelen werd er een bezoek gebracht aan dit gebied.
Klik op de foto voor een vergroting

In het terrein werd er door Ian Ouwerkerk (Burggolf) een toelichting gegeven over de stand van zaken tav de werkzaamheden van de Golfbaan en de ECO zone die het hele terein omringd.

Op een toekomstig afslagpunt (zgn T) werd er door de verschillende vertegenwoordigers een toelichting gegeven op hun deel in de samenwerking en werd er een toost uitgebracht.

 

Om de start van de praktische samenwerking gestalte te geven werd er de mogelijkheid geboden een eerste balletje te slaan.
Hiervoor was er een Pro van Burggolf aanwezig die na een leuke demonstratie, de eerste afslagen van de aanwezige begeleide.

Gerlies Nap (project leider Groene-As slaat haar eerst Eco Golf balletje, deze landt in het water.

Michiel Tromp - secretaris van de stuurgroep Groene AS en programmamanger van de provincie - heeft als vervanger van de gedeputeerde het eerste balletje afgeslagen.

Tijdens deze bijeenkomst kregen wij de nieuwe uitgave van het magazine over de Groene-AS, waarin de Golfbaan Nieuwe Meer is opgenomen.

Brochure GroenAS

De voorpagina en pagina 28 over het Golfterrein Nieuwe Meer bekijken en/of uitprinten PDF bestand

 • 23 mei 2010 Stand van zaken terrein aanleg
Klik op de foto voor een vergroting

Hieronder ziet u een overzichts filmpje, als u verder naar beneden scroled ziet u hoe het een jaar geleden was, vanuit een vergelijkbare positie.

Om dit filmpje te bekijken, kunt u het via deze link downloaden (dmv rechter muisklik > "Doel opslaan als) dit bestandje lokaal opslaan en afspelen met bijv. Window Media player.
Dit is het uitzicht op de Golfbaan vanaf de tennisbaan aan de Koekoekslaan, gelukkig is de "oude wilg" behouden gebleven

 

 • 21 augustus 2009 : Start Speciale website over de Golfbaan Nieuwemeer
  klik hier

  U vindt op deze site verschillende impressie filmpjes, foto´s en een mogelijkheid om te Twitteren, hier kunt u vragen opmerkingen en bijzonderheden etc. kwijt, waar dan weer door anderen op gereageerd of aangevult kan worden.

 

 • 06 juni 2009 : Jaarmarkt Badhoevedorp bij de stand van de Dorpsraad
  Tijdens de jaarmarkt werden er vele vragen gesteld over de plannen en de status van de Golfbaan in Nieuwemeer. Ook waren er verschillende geintereseerde met vragen over lidmaatschap.

 

 • 15 april 2009 : Rondgang Golfterrein
  Hier vindt u een kort verslagje van deze geslaagde Rondgang, klik hier

  6 april 2009 : Flyer tbv Uitnodiging Rondgang toekomstig Golfterrein
  Deze flyer wordt huis aan huis bezorgd binnen Nieuwemeer op woensdag 8 april, u kunt hem hier alvast bekijken PDF bestand

  5 april 2009 : Stand van zaken Golfterrein
  Om u een idee te geven van hoe het terrein en momenteel uitziet, kunt u hieronder een kort filmpje bekijken.

  Om dit filmpje te bekijken, kunt u het via bekijken, deze link downloaden (dmv rechter muisklik > "Doel opslaan als) dit bestandje lokaal opslaan en afspelen met bijv. Window Media player.

  2 maart 2009 Aansluitend aan de Algemene Leden vergadering van de Buurtvereniging, vindt een presentatie plaats over de ontwikkelingen op en rond het Golfterrein, verzorgd door de Gemeente en BurgGolf
  Naar aanleiding van bovenstaande Vergadering en Presentatie verscheen het volgende artikle in het Witte Weekblad van 10 maart
  Belofte BurgGolf tijdens jaarvergadering buurtvereniging Nieuwe Meer
  "Belangstellende mogen alvast en kijkje nemen op golfterrein" ,
  dit artikel bekijken
  PDF bestand

  13 februari 2009 Bewonersbrief met informatie over de start van de werkzaamheden
  Om de bewoners van de Nieuwemeerdijk en de koekoeslaan te informeren over de start van de werkzaamheden is er door de gemeente een brief huis aan huis bezorgd. Deze kunt u hier nalezen PDF bestand

 • 7 februari 2009 Grondwerkzaamheden zichtbaar
  Vanaf de Nieuwemeerdijk thv 406, kan de je werkzaamheden een beetje zien en als je dan in het terrein gaat kijken zie je dat er al serieus wordt gewerkt, her en der staan er paaltjes die de noodzakelijke terrein hoogte aangeven, op sommigeplaatsen loopt dit op tot wel 2 meter.
Klik op de foto voor een vergroting
 • 04 februari 2009 De eerste grond transporten vinden plaats en bomen rooi in volle gang
  Via de Oude Haagseweg vinden de eerste grond transporten plaats, wij hopen dat de gemeente snel met uitsluitsel komt ivm de voorgestelde alternatieve aanvoer routen.
  Bij de vijver bij de tennisbaan is goed te zien dat er al veel bomen zijn en worden gerooid, hopelijk blijft de oude treur wilg gespaard.
Klik op de foto voor een vergroting

Bekijk de grote afbeelding

 • 28 januari 2009 Waterpartij liggend achter de voetsloot thv nummer 350

Deze waterpartij is schoongemaakt en uitgegraven en hiermee op breedte gebracht, zoals het er nu naar uitziet.

Je ziet hier de geleidelijk af-/oplopende waterkanten. Verder is het opvallend dat alle boompjes geruimd zijn.

 • 25 januari 2009 - Wat foto's van de werkzaamheden in het terrein.

Deze waterpartij is schoongemaakt zodat hij beter kan voldoen aan zijn functie. Deze ligt vlakbij het busbaan viaduct over de A9.

Als u goed kijkt eventueel op de vergroting ziet u overal paaltjes in het terrein staan.

Om het transposrt in het terrein goed te kunnen laten plaats vinden is er een hele weg aangelegd voor een groot deel mbv rijplaten

Een pomp in het terrein zorgd voor het droog maken van de te natte gedeelte.

Dit is een voorbeeld van de paaltjes die door het hele terrein staan, waarop staat aangegeven hoeveel het terrein ter plaatsen moet worden op gehoogd of afgegraven. In de cabine van de happert hangt ook een kaart met de tekening van het terrein met grond/terrein hoogten.

 • 16 janauri 2009 - Voorbereidingen voor werkzaamheden in de Zandput vinden plaats,
  Naar
  het zich laat aanzien volgt er in week 4 19 t/m 24 janauri 2009 een bewonersbrief met informatie. Het is de bedoeling om aansluitend aan de Alg. Leden vergadering van de buurtvereniging (2 maart) een presentatie te organiseren ivm de nieuwe ontwikkelingen en activiteiten, verzorgt door de Gemeente en Burggolf.
  07 jauari 2009 - Rond de Zandput worden metingen mbv een GPS systeem uitgevoerd.
  Dus al lijkt het stil er begint steeds meer schot in de werkzaamheden te komen.
 • 29 oktober 2008 Na pauze van ongeveer vijf jaar: "Aanleg golfbaan snel hervat "
  Artikel Haarlems Dagblad 29 oktober 2008 PDF bestand

Zoals u allemaal al heeft kunnen lezen in het vernieuwde bestemmingplan voor Nieuwemeer, is het nog steeds de bedoeling dat op de voormalige Zandwinput een Golfbaan wordt aangelegd.

Nu werd ik in week (39) benaderd door Burggolf met de opmerking dat zoals het er nu naar uitziet in week 40 begonnen wordt met de werkzaamheden, deze zullen in eerste instantie bestaan uit het maaien/klepellen, waarna het terrein wordt ingemeten.
Grondwerkzaamheden zullen naar verwachting eind dit jaat of begin 2009 starten.

 

Hier ziet u dat er al een groot deel is gemaaid en net achter de vangrail de sporen van de maaimachine

Dat er met groot materieel wordt gewerkt blijkt wel uit deze trekkersporen.

Om een indruk te krijgen van wat voor banen Burggolf aanlegt en beheert, kijk op www.BurgGolf.nl.Het is de bedoeling u via deze pagina op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de planning en werkzaamheden, omdat deze toch wel belangerijk zijn ivm de ontwikkelingen van en om Nieuwemeer. Eerder verschenen informatie op deze website ivm de Golfbaan en Zandput

VROM Commissie Buurtvereniging Nieuwemeer

Overzicht betrokken partijen bekijken, klik hier.

ECO ZONE
Hier kunt u een ontwerptekening bekijken voor de ECO zone van het Golfterrein. De geel/oranje pijlen geven waterdoorlaten aan. Over de detail inrichting van deze ECO zone is momenteel nog niets bekend, dit veranderd eind mei 2010.

Website Groene AS
Uitgebreidere tekeneningen van de ECO zone / Groene As bekijken, klik hier d.d. nov. 2010

Bekijk de grote afbeelding
klik op de tekening voor een vergroting
Versie tekening 24/09/2009

THE INTERNATIONAL
Zoals u in de onderstaande artikelen van dec. 2010 & jan. 2011 kunt nalezen, heeft de golfbaan de off. naam The International gekregen en heeft er een organisatorische wijziging plaatsgevonden. Tevens is er een speciale website voor deze Golfbaan, als dochterondernemeing van Burggolf.

 • Nieuwspagina van The International, klik hier u kunt zich ook aanmelden voor de Nieuwsbrief via de website.
Klik hier om de site te bezoeken
klik op de foto om de site te bezoeken
   
ONTWERP GOLFTERREIN
Hier kunt u een ontwerptekening bekijken zodat u een idee kunt krijgen van het aan te leggen Golfterrein. De aanpassingen voor de Driving Range, het deel tussen de Oude Haagseweg en den A4 zijn in deze versie nog niet verwerkt.
De tekening in PDF openen, klik hier.

Versie tekening februari 2011

Bekijk de grote afbeelding
klik op de tekening voor een vergroting
LUCHTFOTO & ANIMATIE GOLFTERREIN
Wilt u bekijken hoe het Golfterrein ligt tov de omgeving, klik dan op de afbeelding hiernaast, u krijgt dan een korte animatie.
Bekijk de grote afbeelding
klik op de afbeelding voor een animatie
ter verduideliking van de ligging van dit project