ECO-ZONE / GROENE AS - GOLFTERREIN NIEUWE MEER

Nieuwemeer, 24 december 2010

Terug naar het hoofdbericht

De ECO Zone / onderdeel van de Groene As

Zoals op de overzichtpagina over het Golfterrein al gemeld staat, wordt het golfterrein gescheiden door een zgn ECO Zone van de woonpercelen aan de Nieuwemeerdijk en Koekoekslaan, van de ECO zone thv de Driving Range zijn nog geen tekeningen beschikbaar.

De ECO zone wordt aangelegd en onderhouden door Burggolf, maar volgens strak omlijnde inrichtings eisen en afspraken met de specialisten van de Groene As.

Hieronder ziet u een 6 tal tekeningen, met daarbij vermeld thv welke woningen dit deel van de ecozone zich bevindt, door op de tekening te klikken krijgt u een vergroting en onder elke tekening staat een link naar een zgn PDF bestand bestand die u kunt uitprinten, op A4 formaat.

24 december 2020
Met de verniewing van het Bestemmingplan Nieuwe Meer 2018, heeft de gemeente hard meegewerkt aan AFBREUK van de ecologische verbiding rond de Golfbaan. Het Dijklichaam aan de A9 zijde behoorde ook tot de ecologische verbinding als onderdeel van de Groene As, deze was ook als zodanig bestemd, waarin een recreatief fietspad was toegestaan. Doordat de Golfbaan dit fietspad niet wilde er een werkweg heeft aangelegd, bleek deze werkweg strijdig met het BP en de afspraken uit het Erfpacht contract. Door nu het dijklichaam te herbestemmen als Sport en recreatie, bleek de werkweg ineens niet meer strijdig en dacht de gemeente met een opmerking dat de bestemmingswijzing mede noodzakelijk was om het recreatieve fietspad mogelijk te houden, terwijl er allang met de Golfbaan anders was afgesproken en geregeld. Knap stukje van onfatsoenlijk beleid, waarvoor dank. Zie meer hierover op de pagina over dit recreatieve fietspad, klik hier Hiermee is de Groene As rond de Golfbaan gehalveerd en een recreatief fietspad, waar de gelden voor beschikbaar waren de nek omgedraaid.

Met bovenstaande informatie is het bijna ongeloofwaardig en kapitaal verspillend hoe de gemeente omgaat met de te onteigenen gronden langs de Schipholweg, voor de Groene As en de Gronden voor de Veldpost / Sportvelden, lees het artikel in de Westerpost van week 41 oktober 2020. Dit omdat de eigenaar al langgeleden had aangeboden de inrichting te willen verzorgen, maar dan ook de explotatie van de gornden voor de sportvelden. Had voor iedereen beter geweest, want de gemeente en sportvelden gaan niet goed samen, denk maar aan het Honkbalstation.

============

De leganda tbv de tekeningen treft u hieronder aan, maar deze staat ook bij de meeste tekningen vermeld, met uitzondering van die voor de Koekoekslaan.

Begin van de Koekoekslaan, vanaf de Oude Haagseweg
2de deel van de Koekoekslaan tot aan nr 61
   
De ECO zone op het agrarische perceel van Koekoekslaan 12, voorheen de Boerderij van Dhr. Hopman
Vanaf de Koekoekslaan tot aan Nieuwemeerdijk 370
De ECO Zone thv Nieuwemeerdijk 384, het aan de voet van de dijk gelegen deel van de Nieuwemeerdijk.
   
Het laatste deel van de ECO zone tot aan de Greenkeeperloods thv het RWS terrein bij de Loswal, Nieuwemeerdijk 465.
 

Beheerder van deze site Erik Hoogenboom