GROEN & WATER IN EN ROND HET BUURTSCHAP NIEUWEMEER

Buurtschap Nieuwemeer, behoort tot de zgn buitengebieden van de Haarlemmermeer. Zoals waarschijnlijk wel bekend ligt dit Buurtschap tussen het Amsterdamse Bos en de Luchthaven Schiphol in. klik hier voor een beschrijving van dit Buurtschap volgens Wikipedia Het buurtschap dankt zijn naam aan het water het Nieuwe Meer, klik hier voor meer info

Op deze pagina probeer ik zoveel mogelijk informatie bereikbaar te maken over het GROEN & WATER in en om het Buurtschap en een beeld te geven van de ontwikkeling hiervan. Heeft u aanvullingen en/of ideeën dat zie ik die graag te gemoed. klik hier

In de 20 jarig Jubileum uitgave van ons buurtblad dd 15 april 1994, schreef de inmiddels overleden buurtbewoner John Reijnders en mooi verhaal "Natuur in Nieuwe Meer", klik hier voor dit verhaal
Bij toeval kwam ik via via bij een VideoBlog op de website van het Amsterdamse Bos, waar Jasper Schiphof op een zeer indrukwekkende wijze, 20 jaar later, op zijn manier deze natuur in beeld brengt. klik hier voor dit VideoBlog.
Vooral de eerste natuurfilm "Rondje Nieuwe Meer" waarin hij in 30 min. ongeveer 60 dieren in beeld brengt is zeer indrukwekkend. Hij heeft aangegeven nog lang niet klaar te zijn en heeft belooft nog vele aanvullingen te zullen/kunnen maken. Mijn advies is dan ook bezoek deze pagina met regelmaat, dan kunt u zich blijven verbazen over de natuur in onze directe omgeving.
Tevens begrijpen hierdoor de inwoners van Nieuwemeer beter waarom de "Bovenlandjes" op juist deze wijze zijn en worden ingericht. Meer over dit inrichtingplan vindt u elders op deze website "Her-inrichting Bovenlandjes Koekoekslaan"


GROENE AS

Groene As rond Golfterrein klik hier

Uitgebreidere tekeneningen van de ECO zone / Groene As rond golftterein bekijken, klik hier d.d. dec. 2020

De Groene As volgens Wikipedia klik hier

Her inrichtingsplan "Bovenlandjes" aan de Koekoekslaan, klik hier dit deel maakt onderdeel uit van de Ecologische zone / Groene As.


BOEK "NATUURGEBIED SCHIPHOL"

Via het hoofdstuk REGIO BOEKEN op deze website vind u de informatie over dit boek met zeer mooie foto´s


VIDEOBLOG JASPER SCHIPHOF

Natuurlijk! Amsterdam
Natuurlijk! Amsterdam

Het regelmatig bezoeken van deze VideoBlog loont de moeite ivm de terugkerende updates. Recent is bijv. de Grote Zilverreiger toegevoegd.
En Jasper heeft me verteld nog veel meer materiaal te hebben, dus wordt vervolgd......
Interview ’Ik ben dag-in dag-uit met filmen bezig’ met Jasper in het Haarlems Dagblad 30/01/2016 klik hier..

In november 2016 is er een nieuwe natuurfilm "Natuurlijk! Amsterdam" uitgebracht door Jasper, deze is zeker het bekijken waard. Klik hier om naar zijn YouTube kanaal te gaan


VERENIGING "DE OEVERLANDEN BLIJVEN "

Deze vereniging zet zich in voor het behoud en juiste beheer van Natuurpark De Oeverlanden ten noorden van het Nieuwe Meer.
TIP ! U kunt zich op de site ook aanmelden voor een Nieuwsbrief, zie Contact & Info


AMSTERDAMSE BOS "Natuur"
 

LUCHTFOTO & ANIMATIE GOLFTERREIN
Bekijk de grote afbeelding
klik op de afbeelding voor een animatie
ter verduideliking van de ligging van dit project

Wilt u bekijken hoe het Golfterrein ligt tov de omgeving, klik dan op de afbeelding hiernaast, u krijgt dan een korte animatie.


 

VROM Commissie Buurtvereniging Nieuwemeer