FIETS- & VOETVEERPONTJE NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSE BOS

 

De Bouw van de pont

Via deze pagina krijgt u een goed beeld van de bouw van ons Fiets- / Voetveerpontje, deze is gebouwd op; de jachtwerf,

de start van de bouw begint onder aan deze pagina. De bouw van de steiger maart 2013, kunt u hier bekijken

29 Augustus 2010 - Zondag morgen om 11:30h is de Pont op de Jachtwerf T. Kerkhoven te water gelaten, hieronder ziet u een kort foto verslagje.

De Bosrandbrug werd geopend voor ons, zodat wij met staande mast konden passeren. Onder de draaibrug Schiphol, konden wij door, al hadden wij de mast klaar om te strijken. dit bleek niet nodig, een marge van 10.cm.

Nadat de vertegenwoordigers van Truswatersport thuis waren afgezet, brachten Martin en Erik de Pont op zijn voorlopig vaste standplaats veilig aan wal.

   

Na de tewaterlating, werden de genodigden vanaf de Jachtwerf weer naar de overzijde van de Ringvaart gebracht, uiteraard nu met onze eigen Pont.

Op naar zijn uiteindelijke werk gebied, Buurtschap Nieuwemeer, Badhoevedorp.

Onder toezicht van Thierry, de motor leverancier, Truswatersport werd de motor gestart voor zijn eerste draaien uren, er zullen er nog hopelijke velen volgen

Na een kort dank woordje aan het adres van de Bouwer Jachtwerf T. Kerkhoven, zijn vrouw en dochter Laura en niet te vergeten de lasser Martin (helaas niet aanwezig) werden de genodigde (bestuur van de Buurtvereniging en partners) bedankt voor de belangstelling en werd de Pont na een kleine douche van champagne te water gelaten. Vooraf was er onder het genot van een bakkie koffie en een vlaai uitgebreid de gelegenheid geweest de Pont te bewonderen nog net op het droge.

26 Augustus 2010 - Vandaag krijgt de Pont weer een beetje meer kleur en wordt de bediening van de motor gemonteerd. Verder hebben wij de mast geplaatst om te bekijken wat hiet nog aan moet worden aangepast. Op de mast wordt o.a. de noodzakelijke verlichting en de toeter gemonteerd.

De voorzijde van de stuurstand staat open i.v.m. de montage van de motorbediening

De oplettende kijker mist het stuur nog, deze wordt als het goed is 27 augustus gemonteerd.

25 Augustus 2010 - Nadat de bouwer de zwarte 2 coomponenten bescherming heeft aangebracht is het aan ons de Pont meer kleur te geven, verder hebben wij vandaag een aantal zaken geregeld t.b.v. de afwerking, kijk over een paar dagen maar naar het verschil.

De basis van de Pont is in de zwarte 2 componentenlak gezet, hiervoor de de rode/bruine laag eerst verwijderd, om een goed hechting te verkrijgen. Deze zwarte bescherming is zeer stoot en slijtvast.

Zoals al aangekondigd, zouden wij deze week de Pont iets meer kleur geven, hier wordt hiervan het eerste deel zichtbaar.

21 Augustus 2010 - De vakantie zit er weer op, aan een kant jammer maar toch ook wel weer leuk om weer verder te kunnen met de Pont.
We hebben de motor opgehaald bij Trustwatersport om de plaatsing te kunnen voorbereiden en het inmeten van de bediening mogelijk te maken. Komende week hopen wij de Pont wat meer kleur te kunnen geven, dus deze pagina goed in de gaten houden.

Toch even het oog van de meester op de bevestiging.
De oplettende kijker ziet tevens de ketting in de op- & afstap opening van de Pont.

U ziet wij hebben gekozen voor een 9,8 pk TOHATSU Four Stroke (4 takt) motor, deze is aangekocht via de lokale leverancier en dealer van dit merk motor Trustwatersport.

07 Augustus 2010 - De zichtbare ontwikkelingen zijn nu niet meer zo groot, maar er gebeurd nog steeds voldoende om van tijd tot tijd een bezoekje te brengen bij de bouw.
Deze keer hadden wij als Commissie ook vertegenwoordiging van het bestuur van de Buurtvereniging uitgenodigd om mee te gaan, zoals op de foto te zien, viel dit in goede aarde.

Tevens hebben wij vandaag in overleg met de bouwer de motor besteld, bij onze lokale Watersport leverancier Trustwatersport,
kijk bij Techn. specs. voor meer informatie, o.a. het bij deze motor behorende milieu certificaat.

David ziet het allemaal wel zitten, als Pontbaas.

Hier ziet u het registratie nummer van de Pont
TaK N°03 en op de voorgrond (rechts) het takelpunt en (links) de dop tbv inspectie van één van de compartimenten. De positie van de takelpunten is proef- ondervindelijk bepaald.

   

Hier kijkt u tegen de voorzijde van de stuurstand, waarop een goede handgreep is gemonteerd, van gelijk materiaal als de railing.

Dit is de box, die als stoel en opbergplaats voor de pontbaas gaat dienen, de afmetingen- en plaatsing zijn zo gekozen dat tevens een veilige afscherming van de motor wordt verkregen.

04 Augustus 2010 - De bouw gaat lekker door, inmiddels staan de railing en de stuurstand op zijn plaats en krijgen we een goed beeld van de complete Pont.

De railing is aangebracht en de stuurstand staat ook op zijn plaats, ivm de werkzaamheden is de Pont nu op een paar hogere bokken geplaatst.

Dit wordt dus het deel waar de fietsers en passagiers kunnen staan.

Dit deel hebben wij al vaker getoond, maar nu zijn de stootprofielen er ook op gelast, een eigen kenmerk van de bouwer.

Zo, ligt de Pont er 4 augustus bij, wat vindt u er van ??

 

01 Augustus 2010 - Omdat er een aantal maten moesten worden doorgesproken hebben wij weer een bezoek gebracht aan de Jachtwerf, uiteraard waren wij ook benieuwd naar de staat en zoals te zien, is deze weer goed gevorderd.

De gehele bodem van de Pont is dichtgelast, nu hebben we een goed beeld van de afmetingen

Hier kijkt u op de achterzijde de spiegel van de Pont.

   

Vandaag hebben we ook de definitieve plaats voor de railing-palen bepaald/uitgemeten en de plaats van de stuurstand.

Hier ziet u de rechter voor punt, waarbij de stootrand goed zichtbaar is, deze ontbreekt nog op het schuine deel.

   

27 juli 2010 - Werden de contouren al heel goed zichtbaar, hieronder ziet u een aantal foto´s

Hier heeft u een overzicht van de 5,50 m. lange Pont.

klik op de foto's om een vergroting te bekijken

   

Dit is de achterzijde waaraan de motor komt te hangen, deze is nog niet compleet.

De Pont is opgedeeld in 3 gescheiden compartimenten

   

Dit is de voorzijde.

De lasser heeft in het ruimt voor alle zekerheid het bouwjaar vermeld, je weet maar nooit.

   

Martin moest nog wat na meten voor plaatsbepaling van de stuurstand.

Wat is hij groot he ? Gelukkig kunnen we straks op het dek staan.

26 Juli 2010 - Werd het staal voor de Pont bezorgd bij de Jachtwerf, dit was voor een groot deel al op maat geknipt.
 
21 Juli 2010 - De Pont is besteld, nadat wij als de Commisie Veerpont "Ome Piet" de start subsidie hadden ontvangen van de Gemeente.