FIETS- & VOETVEERPONTJE NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSEBOS


september / oktober 2024

Dreiging stoppen Veerpont De Helena over het Nieuwe Meer

Middels een bord op de Veerpont de Helena en via bezoekers op onze pont vernamen wij dat ivm het stoppen van de subsidie; dat de Helena in 2025 niet meer gaat / kan varen. Het e.e.a. is ons bevestigd tijdens een overlegje met het Amsterdamse Bos.

Hierop hebben wij een e.mail gestuurd aan de ondernemers uit het Amsterdamse Bos en de Dorpsraad Sloten Oude-Osdorp, Badhoevedorp en uiteraard de Buurtvereniging Nieuwemeer. Dit mailtje kunt u hier terug lezen

Helaas is hier tot 15 oktober, nog geen reactie opgekomen.

Wel hadden wij vernomen dat er vanuit de Dorpsraad Sloten Oud-Osdorp (Nieuwsbrief ) en de Oeverlanden een vreedzame actie gepland stond op Zondag 13 oktober vanaf 14:00h. Helaas konden wij hier ivm onze Pont verplichtingen niet bij aanwezig zijn.

Er is ook een ongevraagd advies aan de Stadsdeelcommissie gestuurd, klik hier om die terug te lezen

En er is een petitie, voor behoud van de Veerpont verbinding gestart, die u hier kunt bekijken en onderschrijven. DOE DIT ALSTUBLIEFT

AT5 heeft er ook aandacht aan besteed, klik hier om dit bericht te bekijken.

Laat duidelijk zijn de Capaciteit van Veerpont Ome Piet is veel te klein en wij hebben zeker NIET de ambitie en capaciteit om de klanten van de Helena over te nemen. Ook niet om onze buurt op te zadelen met een parkeer probleem, zoals nu rond de T106 en Badhoevedorp ontstaat, zeg maar het bekende waterbed effect.

Dat wij het Veerpontje Ome Piet in de vaart hoiuden als een uit de hand gelopen hobby maakt een vergelijk BELACHELIJK, nog los van de grotere oversteek, veel grotere boot, betaalde krachten en dus meer kosten, maakt een vergelijk al helemaal NIET rieel.

Wij kunnen doen dit overigens zonder jaarlijkse subsidie en/of Gem.steun, maar hebben wel onze ZEER GEWARDEERDE SPONSOREN

WIJ HOPEN VOLGEND JAAR 2025, ONS 15e SEIZOEN TE VAREN
&
REKENEN EROP DAT HET PROBLEEM VAN AMSTERDAM-WEST EN DE HELENA
NIET OOK ONS PROBLEEM WORDT.

Het kan toch niet zo zijn dat het Stadsdeel Nieuw West het Bovenwijksgroen en zo belangrijke bos onbereikbaar maakt voor de 300.000 inwoners van Nieuw-West, door het stoppen van de subsidie, LET OP dit is maar € 0.17 per inwoner.

Als de leden van de Stadsdeel Ccommisie het zo goed weten, laat ze dan naar het door hun aangehaalde voorbeeld van Ome Piet, zelf een alternatief opzetten. Dit lijkt mij schier onmogelijk, als Pont baas van Veerpont Ome Piet.

WORDT VERVOLGD ..................................

Erik Hoogenboom
Veerpont Ome Piet