FIETS- & VOETVEERPONTJE NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSE BOS

 

De Veerpont in bedrijf

Wij willen u via deze pagina op de hoogte houden van bijzonderheden met ons Fiets- / Voetveerpontje;

Bekijk hieronder een korte impressie van ons eerste vaarseizoen, deze opname zijn gemaakt door Henny te Bookum (HTB)

 

03 augustus 2011 - Eerste avond- / nachtelijke overzetting. Na overleg met buurtbewoners uit de Koekoekslaan, hebben wij een eerste overzetting op verzoek verzorgd. Het betrof een overzetting van Nieuwemeer naar het Amsterdamse Bos en retour, dit ivm een bezoek aan het Bostheater, voor de voorstelling "Les enfants du Paradis" http://www.bostheater.nl/. Nadat wij in de voorgaande dagen de Pont hadden voorzien van goede dekverlichting, heeft deze overzetting geen problemen opgeleverd en zijn de 5 bezoekers incl. fiets naar volle tevredenheid overgezet.

16 april 2011 - Zaterdag tijdens onze eerste vaardag, werden wij geconfronteerd met de eerste callimiteit, rommel in de schroef van de motor. Dit had tot gevolg dat wij stil kwamen te liggen ongeveer 5 meter vanuit de kant van het Amsterdamse Bos.

Aan boord op dat moment John van Nieuwburg met zijn vrouw en van de bemanning David Knibbe en Erik Hoogenboom.

Omdat er op dat moment nog geen peddel aan boord was en er na een snelle check bleek dat wij naar de kant moesten zijn wij maar met de flonder waarop de stuurman staat naar de kant gepeddeld.

Hieronder ziet u wat er in de schroef zat, touw en koperdraad, uiteraard is er sindsdien een peddel aan boord, een goed leermoment zullen wij maar zeggen.

Klik op de foto´s voor een vergroting