INFORMATIE BIJEENKOMST / RONDGANG GOLFTERREIN

 

Nieuwemeer, 27 oktober 2010

Op woensdag middag 27 oktober 2010 waren alle buurtbewoners en belangstellende uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst en rondgang door/over het Golfterrein en de ECO zone. (zie de uitnodiging, klik hier PDF bestand ).

Om 15:30 uur liep ons buurthuis Rehoboth lekker vol en toen de laatste genodigde aanwezig waren konden we starten.

I.v.m. het weer is het programma iets aangepast en in de Rondgang naar het einde / als afsluiting gedaan zodat Rehoboth een beetje schoon zou blijven en er door de aanwezige zelf kon worden besloten of ze ondanks het weer wilde deelnemen, aan de na later bleek blubberige rondgang.

Als eerste spreekster nam Annemarie Keizer het woord, zij heeft een toelichting gegeven op de controle op de opgebrachten gronden en de controle op het afgepompte vuil water. Annemarie had ook een luchtfoto meegenomen, zie hieronder, als u er op klikt, krijgt u een vergroting, onder de foto heeft u ook de mogelijkheid deze te downloaden als JPG of de afbeelding te downloaden als PDF bestand bestand.

Bekijk de grote afbeelding
klik voor een vergroting

Hierna heeft Ian Ouwerkerk het woord gekregen met een uitgebreide toelichting op de planning en de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden en die aansluitend nog te verwachten zijn.

Tijdens deze toelichting werd gebruik gemaakt van een eenvoudige presentatie met foto´s en 2 filmpje, deze zijn hieronder te bekijken.

De filmpjes staan hieronder omdat deze niet werken in de presentatie zoals hiervoor vermeld.

Overzichtsfilmpje Golfterrein vanaf hoogste punt nabij de Koekoekslaan:

Overzichtsfilmpje Dijklichaam en golfterrein langs de A9, mogelijke lokatie aan te leggen fietspad

In ons Buurthuis hingen en lagen verschillende tekeningen, de tekeningen over de ECO zone trokken vele belangstellende, Ian Ouwerkerk gaf hierbij de nodige uitleg. Als u de tekeningen van de ECO zone / Groen As wilt bekijken, klik dan hier.

Foto´s van de blubberige rondgang

   
   

Ondanks het regenachtige weer en mogelijk nav het overzichtsfilmpje waren er een aantal bewoners en belangstellende die het terrein zelf wilden bekijken, het was de moeite zeker waard, was de algemene reaktie na afloop.

Dit gold niet alleen voor het mooie uitzicht, maar zeker ook voor het bezoek aan de bouwplaats waar gewerkt werd aan de muren met portugese keien, echt vak werk van de mannen daat maken.

   
Ja, om het hoogste punt wil bereiken moet je wel even klimmen

Dhr. Horzelet, (met visule beperkingen), heeft onder begeleiding van Dhr. Advokaat de hele rondgang mee gelopen

   

Ondanks het regenachtige weer werd er gewoon doorgewerkt aan de muren, het hoofdpad (zie boven) bestaat straks niet meer, want de muren vormen hier straks walkanten van een grote vijver.

Midden in onderstaand metzelwerk, (een grote cirkel) komt straks een afslagpunt te liggen een soort van schiereiland in de vijver. Dit is allemaal nog moeilijk voor te stellen, maar wordt waarschijnlijk wel erg mooi.

   

Mocht u nog foto´s of filmpje hebben van deze rondgang, dan zou ik die graag van u ontvangen

info@nieuwemeer.info

 

VROM Commissie Buurtvereniging Nieuwemeer vrom@nieuwemeer.info