OPKRIKKEN / RECHTZETTEN DUBBEL WOONHUIS NIEUWEMEERDIJK
Update 25 februari 2024
Nieuwe Meer 10 februari 2024

Zaterdag ochtend 10 februari 2024 tussen 0700h en 0730h verzamelden ongeveer 50+ mensen zicht bij Thierry en Ivo voor hun woningen Nieuwemeerdijk 267 en 268 in en bij de voor deze dag goed ingerichte party tent.

Thierry had een App groep aangemaakt om informatie over deze actie te kunnen delen, hier komen ook een aantal foto's en filmpje vanaf.

Nee niet voor een feestje maar om te helpen bij het rechtzetten van hun dubbele woonhuis.

Na een korte uitleg en onder leiding van de aannemer moesten alle aanwezige op elk een eigen plek met een grote steeksleutel op commando van een fluitsignaal hun vijzels opdraaien volgens elk een specifieke draaihoeken. Vóór meer dan achter. Met hele kleine stapjes maar gestaag, hebben wij met zijn allen het dubbele woonhuis, vóór 50 cm en achter ongeveer 10 cm omhoog gevijzeld en hiermee recht gezet.

Op de website van Aannemersbedrijf W. Visser uit Ouderkerk aan den IJssel kunt u meer informatie over dit en vergelijkbare opvijzel-projecten bekijken , klik hier

Hierboven ziet u het moment van uitleg, aan de hand van een voorbeeld vijzel opstelling. Waarna iedereen een plekje moest zoeken binnen of buiten bij +/- 3 vijzels. Bij elek vijzel stond aangegeven hoeveel er per beurt opggedraaid mocht worden, zodat de woningen niet alleen omhoog, maar juist ook recht zouden koem te staan.

De +/- 50 mensen werden goed verzorgd tijdens de koffie pauzes en tijdens de lunch en afsluitend om 1500h met een biertje of een Redbull om het einde van de klus te bezegelen. Helaas moest een dwaze wielrenner tussen de groep doorvliegen en raakte daar zeer ongelukkig Sanne, die hierdoor een deel van de dag op de EHBO moest doorbrengen, maar kwam wel zsm terug om de groep mentaal te ondersteunen, zij het met haar arm in een mitella.

       

U ziet er werd zeer goed gezorgd voor de innerlijke mens, hard werken maakt hongerig.

......

Hierboven een kleine indruk van hoe dit allemaal in zijn werk ging. En rechts ziet u hoeveel aan deze zijde het geheel omhoog is gevijzeld.

Hieronder een TimeLape filmpje van TIKTOK waarin je een duidelijk beeld krijgt van de positie correctie, u moet er wel rtekening mee houden dat dit supper versneld wordt afgespeeld en in werkelijkheid van 07:30h tot 15:00h heeft geduurd, min een paar pauzes. ;-).

Zo zie je maar waar vrienden, buren, familie en bekenden goed voor kunnen zijn en hadden de meeste de volgende dag meer of minder spierpijn en een super ervaring rijker.

Hier een groot deel van de groep die om 15:00h klaar waren.

Klik hier als u een YouTube filmpje wilt bekijken opgebouwd uit timelaps van deze hele operatie Gemaakt door Frank van de Velde

 

Een week later......... 17 februari 2024

Hier ziet u boven en onder het aangevulde metzelwerk, dit geeft een idee van hoeveel ruimte er was ontstaan.

Hieronder ziet u r.o. een mooi voorbeeld van de vijzel opstelling die op de verschillende plekkendoor de murewn heen stonden, hier een 15 cm opgevijzeld.naar boven