SLOOP BOERDERIJ NIEUWEMEERDIJK 225

 

Openbare kennisgeving - 25 janauri 2012 (zie ook InforMeer bijlage witte Weekblad week 4 of 5 )

Badhoevedorp, Nieuwemeerdijk 225

Badhoevedorp, Nieuwemeerdijk 225, 1171 NM, Van der Bel Recycling B.V., betreffende sloopwerkzaamheden voor de periode van 5 werkdagen, aanvang 18-1-2012 (Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval)

Bekendmakingtype: milieu-informatie

Uitgever: Gemeente Haarlemmermeer

Locatie: BADHOEVEDORP,Nieuwemeerdijk

Publicatiedatum: 2012-01-25

Maandag 19 december 2011
In week 51 zijn dan eindelijk de sloop wekrzaamheden gestart. Omdat in de voorgaande week al bleek dat de transporten via het ventweggetje te veel risico´s met zich mee brachten, is er een tijdelijke op en afrit gemaakt van en naar de Oude Haag weg.

Een bijkomend voordeel van deze oplossing is dat er nu ook geen gebruik meer gemaakt kan worden van het vent weggetje voor sluipverkeer.

Tevens is op onderstaande foto´s te zien dat er al aardig voortgang is geboekt met de sloopwerkzaamheden.

Met behulp van een kraan worden de opstallen stukje voor stukje gesloopt. Wat ook erg mooi is om te zien hoe alle materialen worden uitgesorteerd door de kraanmachinist. Zo wordt elke container gevuld met verschillend afval.
Het puin blijft voor het grootste deel achter op het terrein ter verharding van de ondergrond.

Maandag 12 december 2011
In tegenstelling tot wat verwacht, zijn de sloopwerkzaamheden niet in september gestart.
Week 48 & 49 zijn de zichtbare voorbereidingen gestart, zoals al eerder gemeld moet er asbest sannering plaats- vinden, dit heeft in week 49 plaatsgevonden, o.a. zichtbaar aan de verwijderde dakplaten. Na het verwijderen van de dakplaten, is de vloer eronder ook helemaal aangeveegd/schoongemaakt.

Bekijk de grote afbeelding

Je kan er nu bijna van de vloer eten.

 

In week 49 is er door een paar medewerkers een controle van de aanwezige materialen uitgevoerd, oa. zijn alle autobanden/wielen en metalen uit de achtergebleven rotzooi gesorteerd.

De daadwerkelijk sloop start in week 50 er wordt gekeken of de transporten toch via de Oude Haag weg kunnen gaan plaatsvinden, hiervoor moeten wel wat maatregelen genomen worden, maar de uitvoerder denk geen gebruik te kunnen maken van het te krappe vent weggetje.

Vooraf gaande aan deze activiteiten hebben wij als Pont Commssie iom de uitvoerder wat planken en stellingdelen mogen meenemen uit de schuur. Let wel dit is met toestemming van de uitvoerder gebeurt. Het is namelijk niet meer verantwoord om in sommige gedeelte te komen, dit ivm het risico van instorten.

.

Begin september 2011 starten de Sloopwerkzaamheden van de Boerderij en opstallen aan de Nieuwemeerdijk 225.

Dit alles om plaats te maken voor de ontwikkeling van de Driving Range behorende bij de Golfbaan.

Via de lokale media en via het internet heeft u kennis kunnen nemen van deze plannen.
Er is 2 keer een openbare kennisgeving gepubliseerd omdat de eerste (18 aug.) onder Badhoevedorp vermeld stond en om verwarring te voorkomen is een week later deze zelfde publicatie ook onder Nieuwe Meer gepubliseerd, zie hieronder.

De oplettende bewoner heeft in een eerder stadium al kunnen zien dat de ≈ 40 voertuigen die in de te slopen opstallen gestald stonden zijn afgevoerd door het bergingsbedrijf Vrolijk en elders zijn gestald. De persoonlijke spullen van Dhr. Hosselet zijn in overleg met hem middels 2 containers afgevoerd, Dhr. Hosselet is verhuist naar zijn familie elders in Nederland.

Het gehele terrein is nu eigendom van Schiphol Real Estate, zijn gaan dit na lege oplevering verpachten aan Burggolf voor de aanleg en bouw van de Driving Range.

De Sloop werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door BAM, na het zich nu laat aanzien zullen de transporten, noodzakelijk voor de aan- en afvoer van o.a. sloopafval net als de afvoer van de voertuigen plaatsvinden via het smalle ventweggetje.

05 oktober 2011
Dit in tegenstelling het geen zou blijken uit de brief van Schiphol Real Estate van 25 augustus 2003 (laatste alinea Ad2) , bij navraag blijkt men van mening dat het hier om bouw transporten gaat en voor de sloop transporten is (nog) geen alternatief voor handen is. De zorgen tav de te zware belasting voor het weggetje en de waterleiding aldaar zijn bekend bij de projectleider.

De mogelijkheid om deze transsporten via de Oude Haagweg te laten verlopen zijn wel onderzocht maar niet haalbaar gebleken.

Als VROM cie hebben wij de beschikking gekregen over verschillende contactgegevens, mochten er vragen en/of opmerkingen zijn tav de werkzaamheden dan kunt u deze mailen naar de VROM cie, wij zullen deze dan doorsturen naar de verantwoordelijke personen, van Schiphol Real Estate en/of BAM en/of Gemeente. uiteraard kunt u ook een van de VROM leden tel. benaderen zie tel. adressenlijst.

vrom@nieuwemeer.info

De terrein aanleg en bouwwerkzaamheden zullen aansluitend plaatsvinden door- en onder toezicht van Burggolf.

.

 

Openbare kennisgevingen (http://overheid.nl):

klik op de foto´s voor een vergroting