GROOT ONDERHOUD KAAGBAAN / BANENSTELSEL SCHIPHOL
Nieuwe Meer Januari / Februari 2024


Openbare kennisgeving HC Nieuws 17 januari 2024, helaas wordt deze krant niet (meer) bezorgd in Nieuwe Meer.

Misschien vraagt u zich af wat wij als inwoner van Nieuwe Meer hiermee te maken hebben ?

Dat zal ik u uitleggen;

Zoals in de kennisgeving al gemeld stond, zal het grote onderhoud van of aan de Kaagbaan nog al wat extra overlast voor de onderwonenden van de Schiphol Oostbaan en Buitenveldertbaan gaan op leveren. Vandaar dat ik naar aanleiding van deze kennisgeving via de internet colsultatie hierover vragen heb gesteld. Deze vragen heb ik ook gelijktijdig aan de LVNL, BezoekBas en de MRS gemaild, klik hier voor een voorbeeld.

De algemene beantwoording van de IC*, kunt u nalezen op de website, overheid.nl een korte samenvatting aangevuld met de reactie van I en W kunt u hier na lezen. Helaas heeft de Buurtvereniging Nieuwe Meer niet gereageerd zoals u zelf kunt lezen in de korte samenvatting.
Wilt u weten hoe SchipholWatch, hierover denk, klik dan hier

* IC is Internet Consultatie

Nu zal u denken dit is toch allemaal van tijdelijke aard dus waar moeten wij ons zorgen over maken ?

Ik heb via de internetconsultatie vragen gesteld en zorgen geuit over de omvang van de werkzaamheden, gelet op de ervaringen met de Schiphol Oostbaan en de Zwanenburgbaan, hier is ook veel meer gebeurt dan uitsluitend onderhoud er in nl. ook flink uitgebreid. Immer de Schiphol Oost baan 22-04 kan tegenwoordig ook gebruikt worden voor (lege) landingen met een A380. De baan is zeg maar, sterk uitgebreid. En wordt regelmatig, bij bijzondere weersomstandigheden als Hoofd landingsbaan ingezet.
De Zwanenburgbaan (niet direct van belang voor Nieuwe Meer) is tijdens het onderhoud geschikt gemaakt voor starts in westelijke richting en is deels voorbereid voor de plannen voor de bouw van een 2e Terminal. Kijk maar een keer op "Schiphol Future" op YouTube. klik hier. Deze annimatie heeft zeer kort op een Schiphol gerelateerd site gestaan en moest toen onder dwang verwijderd worden, blijkbaar te geheim. Kijk ook maar naar de omgelegde A9, dit filmpje dateerd van voor die plannen.

Met deze kennis heb ik vragen gesteld over het grote onderhoud van de Kaagbaan, hier is geen direct antwoord op gekomen, maar als je de stukken op voorgelinkte website van de overheid leest wordt er ook hier een kunstje geflikt. Er wordt de laatste paar jaar ILLEGAAL geland op de Kaagbaan 24 - 06, dus instrijd met het LIB en LVB, zeg maar gelijk als u met u auto een afgesloten afrit oprijd om de snelweg op te gaan, te belachelijk voor woorden. Het gecamoufleerde kunstje is dat de baanverlichting wordt vervangen door bi-directionele modellen, dus 2 richting op werkende typen, waarmee de eerste stap wordt gezet om dus het landen op de Kaagbaan 24 - 06 in westelijke richting minder ILLEGAAL te maken.

Waarom is dit allemaal zo zorgelijk ?

  • Hiermee wordt er een DERDE landingsbaan gecreerd over Nieuwe Meer. (Komt NERGENS in EUROPA voor)
  • Er wordt geland waarbij de zgn toutchdown, ter hoogte van de kerosineopslag op Schiphol Centrum plaatsvindt, de daar gelegen Brandweerpost kan dan niet veel meer betekenen als het fout gaat..
  • Deze procedure is nog nimmer vastgelegd in het huidige LIB en LVB en deze baan is (nog) niet voorzien van de voorgeschreven en noodzakelijke naderingssystemen. Het huidige LIB en LVB is inmiddels zewer verouderd, maar dit past Schiphol erg goed dus houden we zo.

Het mag duidelijk zijn dat voorgaande mijn persoonlijke visie is op de gang van zaken is, zeg maar als ervarings deskundige en onderwonende onder 2 / 3 landingsbanen.

Heel bijzonder was het artikel over het mogelijke presentje ter compensatie van de overlast op NH Nieuws, leest u zelf maar, ik vroeg me af als de Kaagbaan dicht gaat voor onderhoud, hoe zo dan overlast in Rijsenhout ? Of doelen ze hierbij op hetr extra gebruik van de Aalsmeer baan ?

Ik kan me wel vinden in de reactie 1 of 2 flessen wijn, is net genoeg voor 1 of 2 avonden, ik bedank en ga me wel bezinnen over een vervolg claim als de Nadeel Compensatie voor 2018 en 2019, wordt vervolgd........

 naar boven