Bridgeclub "Nieuwe Meer" - Bridge uitje Epen Limburg
   


Vrijdag 27 mei was het zover, 28 leden van bridgeclub Nieuwemeer plus 2 introduce`s kwamen druppelsgewijs binnen en melden zich bij de balie van hotel/restaurant “Ons Krijtland” In Epen.

Na de bagage op de diverse kamers gezet te hebben, verzamelden wij ons op het zonovergoten terras, waar gelukkig hele grote parasols stonden uitgeklapt.Al snel konden wij iets te drinken bestellen. Het was heel gezellig,wij zaten in een grote kring met tafeltjes binnen handbereik.Willy van Leeuwen onze penningmeester, die dit arrangement had geregeld, vertelde dat we om kwart voor zes in de eetzaal verwacht werden. Daar konden we van vanaf zes uur onze magen vullen en om acht uur werden wij in de bridgezaal verwacht.Maar voor het zover was, liep onze voorzitter Maarten Alink te ijsberen. Waarom? Zou hij denken:”Ik hoop dat alles goed verloopt en was hij daarom nerveus?” Nee hoor, hij keekuit naar twee zeer belangrijke gasten. Alleen het bestuur wist ervan. En die gasten waren: Marianne en Jan Bertens. { Jan heeftons namelijk de fijne kneepjes van het bridgen geleerd. Zij wonen sinds twee jaar in de omgeving van Weert}. Ben Ketel was “even” naar Epen gekomen en speelde vrijdagavond met Marianne, zodat we zestien paren hadden. En Jan had de supervisie.

Hij vond het leuk dat onze groep bij elkaar was gebleven. “Meestal zwermen de bridgeleerlingen uiteen”, zij hij. Na het heerlijk goed verzorgde diner waren wij om acht uur weer bij elkaar. Voor we gingen bridgen las Willy nog even een brief van het thuisfront voor, die ons een fijn weekend toewenste.Na het bridgen rekende Jan de percentages uit, terwijl wei [ het was ondertussen la twaalf uur] heerlijk op het terras zaten waar Jan ons de uitslag meedeelde. Jan en Marianne gingen naar huis met de mededeling dat ze ook zaterdagavond weer aanwezig zouden zijn.Zaterdag waren wij vrij en konden we doen en laten wat we wilden. Men “reed” uit naar Aken. Maastricht of naar het drie landen punt. Tussen vier en vijf uur waren wij allemaal weer op het terras. Na een drankje en de gebruikelijke opknapbeurt volgde weer het diner. En wat aten we? Juist asperges,heerlijk!! Toen wij allemaal aan tafel zaten kreeg Nella het woord. Ze bedankte Willy voor het werk, dat ze verricht had [ en nog moest doen] en overhandigde haar twee heerlijke flessen wijn. Om acht uur was iedereen weer in de bridgezaal, maar voor wij begonnen, vroeg Jan nog even aandacht voor Nella, niet wetende dat hij ook wijn kreeg voor z`n supervisie tijdens deze twee avonden. Deze avond speelde Jan met z`n vrouw, maar was toch oproepbaar als een van ons een probleem had.


Alle twee de avonden was het opvallend rustig tijdens het bridgen!! Ook nu berekende Jan weer de percentages, die we op het terras te horen kregen. Het was frisser dan vrijdagavond want de meesten hadden een jasje of vest aangetrokken. Na nog even napraten verlieten we om ongeveer een uur het terras. Jan en Marianne. Die voor ons toch twee dagen z`on vierhonderd kilometer hadden afgelegd, gingen weer naar Weert en wij zochten onze kamers op.Zondag na het ontbijt ging ieder zijns/haars weeg. Het was een gezellig weekend, waarin je elkaar toch weer beter leert kennen. Jammer voor de thuisblijvers. Die er door werk of reeds besproken vakantie er niet bij konden zijn.

Om u toch een indruk van dit alles te geven hierbij wat foto's.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bridge paren

Score
"Ons Krijtland"
mei
2005

Ben Ketel/Marianne
73,28%
Nella en Giacomo Ferrarini
56,10%
Coby en Dick van Essen
53,71%
Dicky Noorlaner/Helma Lohman
52,82%
Jan en Annie Kamer
51,63%
Jan en Ria Nelis
51,04%
Willy en Piet van Leeuwen
50,89%
Ad en Dicky Struyk
50,00%
Anneke en H Eikelenboom
48,51%
Maarten en Joke Alink
48,21%
Riet en Co Overdevest
47,77%
Ad en Rina v.d. Horst
47,17%
George en Elly Visbeen
45,39%
Trees en Jan Meekel
43,75%
Anneke en Bert Rustenburg
41,07%
Herman en Bep Groepenhof
34,68%
 
Dit verslag is geschreven door Anneke Eikelenboom
Foto's zijn beschikbaar gesteld door : Willy van Leeuwen

 

naar boven