Bridgeclub "Nieuwe Meer" - Afsluiting Competitie
   

 

17 April 2004 werd er ter gelegenheid van de afsluiting van de Bridge Competitie een gezellig Fondue & Feest gehouden in "de Pelikaan" aan de Nieuwemeerdijk.

Tevens werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Samenzijn Pelikaan Bridgers :

Het bestuur van BNM (Bridgeclub Nieuwe Meer) heeft ditmaal gebroken met de traditie van een slotdrive met prijzen aan het einde van het kaartseizoen.
In plaats daarvan werd al vroeg in het jaar de belangstelling gepeild voor een gezellige fondue-party in restaurant “de Pelikaan”. Tegen betaling van een bijdrage uiteraard.
De oproep was niet vergeefs want op Zaterdag 17 april schaarden zich 50 personen rond de feestelijk gedekte tafels. De avond leek al bij voorbaat geslaagd want in een zeer ontspannen sfeer werd er vooraf een welkomsdrankje gebruikt, werd er over van alles en nog wat geconverseerd en bleven zowel het zitvlees als het fondue-vlees nog even van tafel en stoelen.

 
   
Op zo´n avond kan John v Zonneveld zijn mond echt niet houden en dat ik maar goed ook.
De voordracht van Trudy Bos sprak, velen tot de verbeelding.
Als Giacomo Ferrarini koment seizoen net zo goed gaat Bridge als hij deze avond zong, dan is de rest gewaarschuwd.

Nu een even geen openingsbod, geen hartencontract, geen redoublet. Als er al werd gepast, dan was het in het belang van het alcoholpromilage. De dames, waaronder zelfs een jarige, waren feestelijk gekleed en hadden er zin in. De heren gedroegen zich als echte cavaliers en tussen de uitstekende maaltijd door kwam er beweging in. De ambiance nam met de minuut toe. Speeches, voordrachten en spontane play-backseances wisselden elkaar in snel tempo af en een dansje hier en daar hield de stemming erin.
   
Anneke en Bert Rustenburg kregen de aanmoedigingsprijs
Het winnend Bridge paar Ben Ketel & Hendrie Knibbe
   

Het ontlokte een outsider de verbaasde opmerking : Wat een andere mensen, dan wanneer ze om de bridgetafel zitten ! Goed getypeerd. Niet dat het op de vrijdagavonden een saaie bedoening zou zijn, maar Rehoboth is dan enkele uren geen echoput ! Bridge is een serieus spel met eigen gewoonten en gebruiken en respect voor de tegenspelers. Die moeten zich kunnen concentreren. Nu daar was in de Pelikaan niets van terug te vinden. Er werd gepraat, gedanst, gelachen en geflirt naar hartelust en het bestuur kan terugzien op een geslaagd slotfeest.
“Groot slem”op toch even dicht bij huis te blijven.

Fred Doublet.

 

 

Eén ding is mij, als webmaster van deze site, na deze avond duidelijk geworden, dat "Stilte" bij het Bridge behoort, maar dat als het op een het bouwen van een gezellig feest aankomt de Bridgers in eens niet zo stil meer zijn.

Bedankt voor de gezellige avond.

Erik & Hetty Hoogenboom

 

 

naar boven