FIETS- & VOETVEERPONT NIEUWEMEERDIJK < > AMSTERDAMSEBOS


juni 2017

Bouw steiger Fiets- / Voetveerpont Amsterdamse Bos zijde

Zoals al een tijdje geleden aangekondigd en tijdens de bewonersbijeenkomst toegelicht, zou de aanlegsteiger aan Amsterdamse bos zijde een ware meta morfose ondergaan. Hieronder treft een een paar foto's.

13 juni 2017 zijn de werkzaamheden gestart, hier worden de eerste palen geplaatst voor de nieuwe steiger.

Zo de eerste palen staan en walkant is uitgegraven

Een dag later waren de eerste steiger delen al geplaatst en kon ik globaal checken of de hoogte overeenkwam met de afgesproken hoogte, ivm de klep van de pont. Dit zag er goed uit.


Zaterdag ochtend 10 juni, hebben we het e.e,a, de checkt aan de steiger en dit ziet er allemaal hoopvol uit. Met een paar scooterbanden voor nood hebben wij het weekend gevaren op de nieuwe steiger.
Dit was ook het eerste weekend waarin de vaste pontbazen het project in handen hebben geven van de jongere generatie, Dennis, Lasse en Rick, deze mannen hebben het naar alle te vredenheid gedaan en zullen het de komende periode nog vaker van ons overnemen.

Tijdens het eerste weekend werden we zondag meermalen opgeschrikt door een harde knal met rook tot gevolg aan de walkant thv het bord met de K.
Hierover was door aanwonende al eerder een melding gemaakt welke ook doorgezet was naar de uitvoerder, blijkbaar nog niet met het gewensde resultaat. Na contact met Liander de netbeheerder en ruggespraak met de politie, zijn beide partijen terplaatse geweest in is er een beschadigde kabel hersteld.

Hierboven het overzicht van het uiteindelijke model nog zonder aankleding.
   

Maandag 19 juni zijn de laatste delen van de streiger geplaatst en is het e.e.a. weer wat aangevuld, zodat wij er komend weekend weer op kunnen aanvaren, wij kijken uit naar de afwerking. En zullen het dit weekend nog zonder aanvaarrand moeten doen en de nog niet volgens afspraak verplaatste aanvaar paal. Maar we hebben er alle vertrouwen is dat dit goed geregeld gaat worden, dit mede gelet op de goede ervaringen in het voorgaande traject. Immers het eerste weekend was de steiger goed bereikbaar gemaakt en waren de brokstukken voor de steiger verwijderd zodat wij veilig konden aanvaren.

Het weekend van 24 en 25 juni hebben wij een opgeruimde walkant aangetroffen met een mooi gemonteerde stootrand, verder nog geen grote zichtbare veranderingen, wij zijn benieuwd naar de komende veranderingen.

Wordt vervolgd ........

Wilt u informatie over het uiteindelijke plan bekijken klik dan hier.... dan komt u bij de informatie die getoond en besproken is tijdens de informatie avond.