Alternatief voor voorstel van Badhoevedorpėėn, gebruik Oude Haagse weg


Naar aanleiding van het ingelaste overleg met de Gemeenteraad op 22 mei 2008 en door de onduidelijkheden zoals terug te lezen zijn in het verslag, heb ik gemeend op deze pagina wat extra duidelijkheid te verschaffen. Ik hoop nadere informatie tijdens de inspraak op 5 juni te kunnen verstrekken en mochten er nog vragen zijn onder de raadsleden dan zal ik die proberen te beantwoorden.

Voorstel Badhoevedorpėėn verbinding Schipholweg via de Oude Haagse weg naar de Zuid as A4
 

Deze afbeelding laat zien hoe Badhoevedorpeen (B1) via het rode traject de Oude Haag weg wil gaan ontsluiten voor gewoon auto verkeer, onder de mom van een rondweg rond Badhoevedorp. Maar zoals u kunt zien wordt Nieuwe Meer, doorkruist door de Oude Haagse weg. Dit is zichtbaar doordat in deze afbeeldingen Nieuwe Meer ook is opgenomen, dit geldt jammer genoeg niet voor de meeste afbeeldingen in het VSP.

Alternatief voor verbinding Schipholweg naar de Zuid as A4
 

In dit alternatief maakt het verkeer gebruik van de bestaande wegen en hoofdzakelijk van de bestaande snelwegen A9 en A4 welke aangelegd zijn om grote hoeveelheden verkeer te verwerken. En de extra verkeers toename op het viaduct van de A4, zal niet veel verschil geven tov het huidige zeer intensieve gebruik.

Alternatief vanaf Zuid as A4 naar de Schipholweg / Schiphol Oost
 
 

De pijl volgt bij het klaverblad een denkbeeldig traject omdat dit nog niet vast staat, maar geeft u wel een idee.

naar boven

HOV en OV verbinding via de Oude Haagse weg (Visa Versa)
 
 

De niet onderbroken lijn is het traject dat nu al gebruikt wordt HOV en als zodanig bestemd in het bestemmingplan Nieuwe Meer, de onderbroken lijn is een mogelijke ontsluiting voor het OV van Badhoevedorp. Hierbij komt op de oude Haagse weg wel nog het bestemmingsverkeer tbv het nog aan te leggen Golfhotel (+/- 400 kamers).

Erik Hoogenboom
VROM Commissie Buurtvereniging Nieuwe Meer