HOLIDAY ON ICE "MYSTERY"
 

Om de samengang van de IJsclub Nieuwemeer en de Buurtvereniging Nieuwemeer te vieren heeft het bestuur van de IJsclub 13 december 2008 een trip naar Holiday On Ice georganiseerd. Van deze trip is onderstaand verslag, u j kunt op de foto's klikken voor een vergroting, dit verslag is ook opgenomen in het Dijkertje van Februari 2009, maar omdat deze in Z/W uitkomt zijn hier de foto's bijgevoegd.

Uit een ander Oogpunt

Wij werden in de gelegenheid gesteld gebruik te maken van het uitje van de IJSCLUB en met een kleine bijdrage mocht onze dove zoon Bas ook mee, dat vonden wij een goed idee.

Zaterdag 13 december was het dan zover, tegen 3 uur arriveerden wij bij het gezamenlijk vertrekpunt Koekoekslaan 1 alwaar al een hele groep revue gangers al klaar stond.

De bus liet nog even op zich wachten dus moesten wij, om alvast in de ijs revue sfeer te komen, nog even in de koude oosten wind wachten. Maar de organisator David zorgde al bellend dat we toch op tijd in de bus zaten

In de bus heeft David uitgelegd waar en hoe het sponsor geld voor dit uitje vandaan kwam. Ook sprak hij de hoop uit dat er in de toekomst zich wat meer gegadigden zouden melden bij de uitstapjes omdat deze met te weinig mensen in een grote bus te kostbaar gaan worden.

Deze keer was het geen probleem er was zelfs een zitplek te weinig in de bus.

Wat een luxe om pal voor de ingang van de RAI uit te kunnen stappen en hier was David weer die met de hand omhoog als reisleider ons naar de F-SIDE ( niet te verwarren met die van AJAX) delegeerde

En kon de voorstelling beginnen met veel licht effecten en acrobatische schaats hoogte punten alsook heerlijke begeleidende muziek.

De Mystery show nam ons mee van het verre oosten tot de wereld van Alice in Wonderland ook een spectaculaire vliegstunt in een hoepel was bijzonder.

Een Amerikaanse schoolbus deed met een medley van muziek uit de jaren 50 menigeen meeneurieen

Ook het uitbeelden van de sterrenbeelden was heel treffend alsook de opzwepende Hungarian rapsody die uitmondde in een donker bos met prachtige decor bomen met de trollen koning en zijn elfen.

Dat de trollen continu achterstevoren schaatsten moet toch wel heel veel oefenen aan zijn voorafgegaan.

Ondanks zijn doofheid kon Bas de muziek op zijn borstbeen voelen trillen en wij trommelden af en toe voor hem op de maat mee. Het was prachtig te zien hoe de pirouettes en dubbele rietbergers en giga sprongen werden uitgevoerd, dat dit jarenlange training vergt behoeft geen betoog.

De kostuums waren per thema anders en een lust voor het oog en dan ook nog de snelheid van het omkleden een ongelooflijke strakke timing.

Het geheel werd gedragen door een scala aan licht effecten die in transparante trechters die aan het plafond hingen de fantastische sfeer in kleuren visualiseerde.

Bas in het bijzonder en wij uiteraard ook hebben er zeer van genoten, hierbij dan ook onze dank aan de organisatie en het bestuur van De IJSCLUB.

Om 18.15 h gingen we weer gezamenlijk met de bus naar Badhoevedorp tijdens deze rit deed David een wervend woordje voor kopij in het buurt blad ‘t DIJKERTJE ,waaraan wij bij deze gehoor geven en ivm de foto's hebben wij dit verslag ook op onze website geplaatst..

Rina en Ad van der Horst

naar boven