AED GEBRUIKERS TRAINING REHOBOTH

Nieuwemeer 4 & 11 februari 2016

Naar aanleiding van verschillende oproepen in het Dijkertje en de Nieuwsbrief, hadden zich 22 buurtbewoners aangemeld voor de AED gebruikers training, een zeer mooi aantal.

Omdat het maximale aantal deelnemers per trainingsavond 12 betrof, moesten er dus 2 avonden georganiseerd worden. Gelukkig hebben wij de Gemeente bereid gevonden ook de 2e avond te financieren.

In goed overleg met Bonno Broekema van het Service Centrum Noord aan de Sloterweg, is het hele AED project georganiseerd door Intertraining uit Nieuw-Vennep. Dus levering, montage, onderhoud en trainingen.

Hieronder ziet u een paar foto´s van deze zeer geslaagde trainingsavonden in ons Buurthuis Rehoboth, olv William Schmeits van Intertraining. Met zijn ervaring als Militaire Brandweer en trainer, heeft hij ons de hele avond flink aan het werk gezet, tot dat we allemaal bewezen hadden een AED goed en juist te kunnen gebruiken.

 
Donderdag avond 4 februari 2016

Ondanks dat er op 3 poppen tegelijk werd geoefend, hield William alles in de gaten en corrigeerde en advieseerde waar nodig.

Met de afstandsbediening voor de Training AED´s werden allerlei praktijk mogelijkheden gesimuleerd, waar weer op ingespeeld moest worden.

Donderdag 11 februari 2016

Eerste werd de juiste methode van reanimeren uitgelegd, hier nog zonder inzet van AED, al ligt hij er wel al bij.

Het inschakelen van hulp en het laten alarmeren, is een zeer belangrijk onderdeel van de hele reanimatie. Vandaar dat hier nadrukkelijk aandacht aan besteed werd.

   

Wij hebben inmiddels de AED aangemeld bij het landelijk platform Hartveiligwonen en gaan iom de deelnemers aan de training bekijken wie en hoe wij ons gaan aanmelden als vrijwilliger. Mocht er dan een AED inzet gewenst zijn dan kunnen de vrijwilligers die in de buurt zijn worden gealarmeerd en geinformeerd over lokatie. Zodat een zo snel mogelijke inzet gerealiseerd kan worden.

Verder gaan wij ons beraden over de noodzakelijke jaarlijkse herhalingslessen en hoe wij dit kunnen gaan organiseren.
Mocht u onverhoopt nog belangstelling hebben in een reanimatie training, dan kunt u altijd contact opnemen met de EHBO Vereniging in Badhoevedorp , raadpleeg uw ziektenkosten verzekering, in heel veel gevallen vergoed deze dit soort traingen. Bent u al AED bedieningsbevoegd dan kunt u contact opnemen met Erik Hoogenboom, hij is beheerder van de AED bij ons Buurthuis en informeerd u graag over de AED bij ons Buurthuis.

Voor meer informatie over onze AED , klik hier u vind hier een filmpje etc.

naar boven