HET PLAN
 
 
HET PLAN
 
Informatie Hand-out
(uitprinten 2x dubbel vouwen)

Het begin
Na 1 ½ jaar snuffelen aan diverse beroepen, waaronder;

  • Bus shuttle chauffeur voor een hotel,
  • Couriers, Gastheer en dame op een Italiaanse camping,
  • Klusjesman / dakgotenreiniger,

bleek dit niet te zijn waar wij ons gelukkig bij voelden, er miste"iets"

Wat wij belangrijk vinden in deze tijd van crisis, is een compliment of een glimlach. Dit kan je dag al goed maken en kost niets, alleen door wat extra aandacht te geven. Door de programma’s momenteel op TV en diverse gesprekken met enkele senioren uit onze omgeving, kregen we het gevoel dat er een behoefte is om mensen weer de deur uit te krijgen. Ondanks alle boodschapdiensten en in te huren gezelligheid, is er toch behoefte om je zelfstandig onder de mensen te kunnen begeven.
Taxiservice als Valis en Meertaxi/Meer OV hebben soms lange wachttijden en zijn niet echt bedoeld voor binnendorpse ritjes en missen door hun noodzakelijke planning een mate van flexibiliteit. Dit is vooral van belang als je bezoekje iets uitloopt, doordat het erg gezellig is.
De hulpmiddelen voor mobiliteit bedenk dat een wandelstok en rollator hun afstands beperkingen hebben en houden hierdoor vele senioren in huis.

Wij willen dit graag doorbreken.

De oplossing,
Een Shuttle service op een schema enkele uren per dag, op basis van "Stap IN & Stap UIT".

PLAN beschrijving B.Oodschapshuttle Update feb. 2015

BEGIN APRIL 2015 VAN START! klik hier

Wij bieden electrisch vervoer tussen de wooncentra en dorpscentrum, om de sociale wereld van de bewoners weer te vergroten.
Op dinsdag / woensdag en vrijdag willen we vanaf 10.30 uur tot 12.30 uur, 2 uur lang een vaste ronde rijden met bekende haltes en een vaste rondetijd ( 20 min), u betaalt maar 1 x per 2 uur € 2.50.

De andere uren zijn we telefonisch te bestellen voor privé boodschappen. Minimaal 4 personen ophalen en thuisbrengen op 1 adres á € 5.00 p.p. per uur en blijven we in de buurt om een helpende hand te bieden. Elke persoon meer kost € 5.00. Misschien een idee om uw vaste koffie ochtendje uit te breiden met een Boodschap rondje. Ook willen we ons vervoer beschikbaar stellen voor speciale ritten in het dorp, bijvoorbeeld kaart- en/of bingoactiviteiten voor een combinatieprijs besproken via kaart- of bingo -organisatie.

Wij zijn anders dan de bestaande vervoersmiddelen omdat wij 100% schoon rijden en juist de korte afstanden bedienen en max. 13 personen in 1 keer kunnen vervoeren. Ook uw rollator kan mee.

Als ons plan slaagt, en daar rekenen wij op, kan de vervoersbijdrage van de gemeente mogelijk aan andere zorg worden besteed. Ons idee is ontstaan door rollator gebruikers die met een vermoeide indruk de weg naar het dorp of huis zochten. Ons ideaal is dat de mensen met een slechtere conditie de afstand van & naar het winkelcentrum, huis en/of sociale activiteiten zullen overbruggen met onze Boodschapshuttle.

Peter & Linda van Rijn
B. Oodschapshuttle


Mogelijke halte locaties

Schuilhoeve - Meerwende – Winkelcentrum - Apotheek - Dorpshuis - ´t Rietland - Akerboog - Zuiderbogen.

To Do Lijstje de " licht vermelden items" zijn inmiddels gerealiseerd

 • Proefondervindelijk vastleggen/plannen route.
  Uiteraard kan het e.e.a. aangepast worden indien dit noodzakelijk blijkt.
  .
 • Fondsen werven.
  De bestelling is uit persoonlijke middelen gefinancierd, maar met wat (externe) financiele steun zal de start voor ons ook soepeler en met minder zorgen verlopen.

  .
 • Bestelling Boodschapshuttle Bestelling geplaatst jan. 2015
  .
 • Vergelijkbare ontheffing (klik hier) van de Gemeente Haarlemmermeer verkrijgen net zoals die verstrekt is door de Gemeente Hoorn aan HoornCitytours
  .
 • Bestelling uitvoering zoals wenselijk voor Boodschapshuttle Badhoevedorp 03 jan. 2015
  .
 • Proefrijden in Badhoevedorp (15 november intocht Sinterklaas)
  .

 

 
© Copyright 2014 - B.Oodschap