Aanpassing tbv Rollators
24 november 2014

 

Grote belangstelling voor het Boodschapshuttle project tijdens verschillende proefritten en presentaties op verschillende senioren lokaties.

Naar aanleiding van verschillende kennismakingsbezoeken aan de Schuilhoeve, Meerwende, ´t Rietland en Zuiderbogen, zijn we aan het kijken of en welke oplossing/aanpassingen er noodzakelijk is voor het vervoer van rollators.

De proefritten hebben waarde volle tips en wensen op geleverd, hierover hebben wij inmiddels ook al overleg met de leverancier gehad. En dan gaat het niet alleen om minder verblindende koplampen maar ook om "hele" of "halve" deuren. Maar ook een extra instap trede wordt nader onderzocht.

Voor een praktisch onderbouwd verzoek ten aanzien van een oplossing voor het vervoer van Rollators, zijn wij aan het testen met verschillende mogelijke opties. Hiervoor houden wij tijdens proefritten nauw contact met verschillende gebruikers.

Dit omdat er veel verschillende typen zijn maar even zoveel goede ideen en gebruikers ervaringen waar wij graag gebruik van maken.

Met deze oplossing staat de rollator met zijn wielen opgesloten en zorgt een "spin" (snelbinder) voor het niet omvallen.

naar boven

De bruikbaarheid van de 2 achterste zitplaatsen ( in omgekeerde rijrichting) komen hiermee wel te vervallen, maar ervaring leert dat deze toch minder worden gebruikt.

Ziet u de Boodschapshuttle en heeft u een rollator ? Dan stellen wij het zeer op prijs als even komt kijken en/of passen. Wie weet wordt u gelijk nog even thuis gebracht.

En "Albert van de Kolk" is als leverancier van rollators uiteraard bereid één van zijn demo´s te passen en als of het rek ervoor gemaakt is.

naar boven