NIEUWS
 
 

NIEUWS

Volg ons op Twitter   Volg ons op Facebook

.
Hieronder ziet u allerlei informatie met betrekking tot dit project, op datum volgorde van oud naar Nieuw(s).

===========================

Draagt u dit project een warm hart toe ?
Donaties voor dit mooie project zijn uiteraard altijd zeer welkom op;
NL85RABO 0365708410 t.n.v. P.S.van Rijn / Boodschap
Bij voorbaat dank Peter & Linda.
===========================

NIEUWS

 • 2018 - Boodschappenshuttle is TE HUUR / TE KOOP voor info bel 06 - 49920965
 • 16 november 2017 - Boodschapshuttel wordt flink gemist
  Opvolger nog steeds niet gevonden, met deze kop verscheen er een artikel in HC Nieuws klik hier om dit artikel te bekijken
  * * * * * Gemeente wat laat u de ouderen in Badhoevedorp in de steek, u moet zich schamen * * * * *
  .
 • 29 juli 2017 - Boodschapshuttel MOET stoppen
  Op RTVNH is duidelijk te horen Hoe en Wat het stoppen voor gevolg heeft, klik hier
  Gemeente wat laat u de ouderen in Badhoevedorp in de steek, u moet zich schamen
  .
 • 22 juli 2017 Aankondiging stoppen Boodschapronde Boodschapshuttle
  Treurig maar ook positief bericht over stoppen Boodschapronde Boodschapshuttle.
  klik hier voor meer informatie

  .
 • 08 oktober 2016 Rijden wij in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer
  Wij verzorgen dan het vervoer tussen de Meerwende en het Dorpshuis tijdens de Seniorenbeurs voor regio noord ( Badhoevedorp /Zwanenburg en Lijnden) Nieuwe Meer.
  .
 • 25 september 2016 Heeft de Boodschapshuttle weer excl. gereden voor het Team van ABIM reclame.
  Dit was ter gelegenheid van het stratengolf toernooi , het was een fantastische dag!
  klik hier voor het artikel uit de Westerpost 28 sept 2016


 • Vanaf 29 augustus 2016 Rijdt de Boodschapshuttle 3 middagen per week voor BSO het Strand.
  Wij halen de kinderen van school op en brengen ze vervolgens naar de BSO. Voor het hele schooljaar. De locaties hebben de gevleugelde namen als; Ibiza, Kreta, en Madagaskar. Heel decadent geschreven vervoert de Boodschapshuttle op die middagen de kinderen van Badhoevedorp naar Madagaskar en doen daarna ook nog even Kreta aan. Daar kan Easy jet niet tegenop!

 • 10 juli 2016 Hebben we een nostalgie toer door Badhoevedorp en Lijnden gemaakt.
  Voor de vriendengroep van Frank en Lies de Raadt zijn we langs verschillende historische/nostalgische punten gereden. Dit is als zeer geslaagd ontvangen.
 • Juni 2016 - Geplande activiteiten
  04-06  Tijdens dag van de bouw met klanten om +/- 10.30 uur 1 uur lang op de omgelegde A9 toeren
  05-06  Met een zaal voetbal team een nostalgie tour door Badhoevedorp
  11-06  Braderie rijden en benadert door een mobiel schoonmaak bedrijf die tijdens de braderie de Boodschapshuttle wil schoonmaken.
               ( Deze laatste activiteit is nog ondervoorbehoud)
  .
 • Mei 2016 - Drukke maar geslaagde maand voor de Boodschapshuttle
  Klik hier voor een kort verslag van deze maand
  .
 • 19 april 2016 - Scholieren bevrijden Vrachtauto, tijdens rondrit A9
  Tijdens een rondrit met de Boodschapshuttle, hebben de deelnemers zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de onfortuinlijke chauffeur.
  Dit artikel bekijken, klik hier
  .
 • 10 februari 2016 - Boodschapshuttle op RTV NH - Badhoevedorpse boodschappenbus groot succes: "Anders zat ik achter de geraniums!"
  Woensdag 10 februari had de Boodschapshuttle een speciale passagier, Eline Boshuizen van RTV NH met een mooi artikel en filmpje tot gevolg, klik hier voor het online artikel en hieronder ziet u het film verslag.


Ook Omroep Max besteede aandacht aan dit geweldige project in het programma Hallo Nederland op 11 februari 2016 klik hier om deze uitzending te bekijken....

 • 15 december 2015 - Boodschapshuttle start 5 januari met route door Badhoevedorp-oost
  Om het wegvallen van openbaarvervoer in Badhoevedorp-oost enigszins op te vangen, breidt de Boodschapshuttle zijn diensten uit, klik hier voor meer informatie.......
  .
 • 12 december 2015 - Boodschapshuttle wordt ingezet op ???????? De Kerstmarkt update 12dec.
  Kijk voor een verslag en foto´s op onze Facebookpagina, klik hier...
  .
 • 14 november 2015 - Boodschapshuttle rijdt weer mee bij de intocht van Sinterklaas
  Kijk voor een verslag en foto´s op onze Facebookpagina, klik hier...
  .
 • 06 november - 100ste Strippenkaart verkocht
  Weer een leuke mijlpaal bereikt, de 100ste strippenkaart, voor ons een mooie bevestiging van de noodzaak van dit project.
  kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina
  .
 • Week 38 & 39 2015 - Zo maar wat leuke Boodschappenshuttle activiteiten
  Een leuke diner tour naar Zwanenburg gereden voor de Badhoevedorpse Zonnebloemclub. Ophalen en brengen en daarna nog even een spontane lichttour gereden langs o.a. de silo´s van Sugar-City en het gemaal Lijnden aan de achterzijde. De dames waren zeer tevreden.
  Geslaagde avond gereden voor Notaris Bosman die 15 jaar bestond ,7 personen naar bar 1870 aan de Amstelveense weg. Het was hilarisch, de notaris was zeer verrast omdat hij wekelijks vanuit zijn kantoor roept , "kijk daar gaat de Boodschapshuttle weer, wat een geweldig idee!" Nu heeft hij hem ook ervaren, niets dan lof!!
  .
 • 10 oktober 2015 - Foto sessie Boodschapshuttle voor de Seniorenbeurs
  Ter illustratie van de Seniorenbeurs is er een foto rapportage gemaakt van de Boodschapshuttle als goed voorbeeld van een buurtinitiatief voor senioren. De huidige gebruikers zullen de nut en noodzaak onderschrijven.
  .
 • 07 oktober 2015 - Een gewone Boodschappen route door het dorp
  Om u een idee te geven van wat en hoe een route verloopt, hier een paar foto´s. U zult zien hoe makkelijk en aanlokkelijk dit project ook voor u kan zijn, zeker nu het kouder en natter wordt.
  klik hier voor het bericht
  .
 • 06 oktober 2015 - Verhalentafel on tour
  De leden van de Verhalentafel zijn met de Boodschapshuttle naar de opstapplaats van Veerpont Ome Piet gebracht om met de pont de overtocht te maken naar de Pannenkoekenboerderij Meerzicht. Na dit hongerig samenzijn en een droge overtocht hebben de leden onder het genot van nog vele verhalen een rondje sightseeing door het dorp gemaakt.

  .
 • 27 september 2015 - Straten golftoernooi
  Tijdens het Straten Golftoernooi is de Boodschapshuttle ingehuurd door Abim Reklame, wij en de firma Abim kijken terug op een zeer geslaagde dag, voor herhaling vatbaar, daarom hebben zij gelijk voor volgend jaar gereserveerd..
  .
 • augustus 2015 - Oproep aan Badhoevedorp / Aankondiging!!
  In dit bericht een stand van zaken en een mogelijke uitbreiding van de route, naar Badhoevedorp-Oost het deel dat straks verstoken is van openbaar vervoer door het vervallen van lijn 145 klik hier voor het bericht .
 • 18 augustus 2015 - Bezoek gepland aan het Winkelcentrum Hoofddorp
  Peter en Linda willen 18 augustus met een groep belangstellende een bezoek brengen aan het Winkelcenterum in Hoofddorp, als dit goed verloopt dan .........................................
  . of zijn ze een ervaring rijker.
  .
 • 6 juni 2015 - Geslaagd optreden Boodschapshuttle tijdens Braderie Badhoevedorp.
  Tijdens de Braderie in het Dorp, is de aanwezigheid van de Boodschapshuttle niet onopgemerkt gebleven, voor een mooi foto verslag verwijs ik u graag naar de Facebook pagina, deze pagina kunt u uiteraard ook gelijk liken. klik hier voor de facebook pagina
  .
 • 20 mei 2015 - Stand van zaken Boodschapshuttle.
  We zijn nu 3 weken onderweg en we hebben een redelijke bezetting van gemiddeld 6 a 7 gebruikers per keer, en soms gewoon vollebak, zie onderstaande foto. Ondertussen zijn we met het rollator rek bezig om dit te perfectioneren op de trekhaak. Er kunnen nu 2 rollators op en dat is de max.. Anders moet het toch een klein aanhangwagentje worden.

Lekker vol hoor.....

We hebben ook onze eerste mannelijke klanten gehad, maar het zilveren vrouwen gehalte is toch de hoofdmoot. We hebben 13 mei in de middag een evenementenrit naar de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos, voor het kinderdagverblijf ´t Strand uit Badhoevedorp, zie onze Facebook pagina. 12 mei hebben we een mail ontvangen van de dorpsraad of we voor de ledenvergadering van 27-05 in het Rietland mensen op kunnen halen en weer thuisbrengen, dit op telefonisch aanmelding en voor hun kosten. Tevens heb ik om hun hulp gevraagd om te kijken hoe we de privé boodschappen vanuit de Egelantierstraat en omgeving kunnen activeren. We hebben nu bij de Vomar en Albert Heijn en bij de Boog en Akerborgh de grotere flyer opgehangen, de eerdere flyers waren alweer verwijderd. Vorige week is de onze Kiddy (de naam van de Boodschapshuttle) nog even naar Lichtenvorde geweest voor de laatste aanpassingen. Woensdag is het weer weekmarkt rijden, maar het is bovenal heel leuk om te doen. We hebben al van een klant een plantje gehad als bedankje, omdat ze zo blij met ons was en dat doet ons heel goed!
.

 • 11 mei 2015 - "Klein ontmoet Groot" of omgekeerd
  Peter en Linda zijn wel wat gewend, zie onderstaande foto, "klein ontmoet groot", maar op beide rijden ze met heel veel plezier en dezelfde toewijding.

.

 • 15 april 2015 - Vanaf nu vaste route door Badhoevedorp - Boodschapshuttle gaat op pad.
  Misschien heeft u hem al zien rijden, maar het Witte Weekblad in iedergeval wel, klik hier om het artikel te bekijken en maak snel een ritje met dit geweldige project.
  .
 • 10 april 2015 - Boodschapshuttle op transport voor promotionele activitetiten bij Boskalis
  Op verzoek van de firma Bringo, hebben wij de Boodschapshuttle een dag uitgeleend, voor een demonstratie/promotie bij Boskalis, waar een soortgelijke uitvoering mogelijk gebruikt gaat worden voor vervoer van personeel over de uitgestrekte terreinen van Boskalis. Er komt blijkbaar steeds meer interesse voor dit soort van vervoer, wat ons sterkt in ons plan.

  .
  08 & 09 april 2015
  - Try-out dagen Boodschapshuttle.
  Zoals u onder verloop bestelling heeft kunnen zien en lezen is de Boodschapsuttle de eerste week van april afgeleverd bij Peter en Linda en hebben zij voor 8 en 9 april de eerste Try-out dagen gepland staan, wilt u meer weten klik dan hier
  .
 • De bestelling voor de Badhoevedorpse Boodschapshuttle.
                                             Klik hier voor meer informatie over het verloop van de Bestelling en levering                  
  .
 • 14 maart 2015 - NIEUW / definitief tel. nummer 06 - 83899726
  .
 • 13 maart 2015 Boodschapshuttle binnekort van start - HC Nieuws dd 12 maart 2015.
  Het bericht met deze titel stond in de Hoofddorpse Courant / HC Nieuws klik hier voor dit artikel.

  .
 • 13 februari 2015 Dichtbij.nl / Witte Weekblad "Boodschapshuttle gaat begin april rijden"
  Het project gaat achter de schermen gewoon door en middels dit artikel worden we weer mooi op de hoogte gebracht van de stand van zaken. klik hier voor dit artikel...... via het aparte hoofdstuk op deze website kunt u de bestelling ook volgen, klik hier
  .
 • 05 februari 2015 Update PLAN omschrijving
  Op basis van de ontwikkelingen binnen dit project en de verschillende testritten met de inbreng van de gebruikers, hebben wij de PLAN omschrijving kunnen updaten. Hiermee wordt het geheel steeds concreter en krijgt U, maar ook wij een steeds beter beeld van hoe het er begin april gaat uitzien.
  .
 • 30 januari 2015 Busrit van deur tot deur - Wijkbus voor inwoners van Wormerland die slecht ter been zijn van start
  Dit artikel laat goed zien dat er een groeiende behoefde aan lokaal vervoer.
  In Wormerland als een blijvend gesubsidieerd project in bedrijf gesteld, wat moet draaien op vrijwilligers. In Badhoevedorp gaan Peter & Linda dit als zelfstandig project opstarten, wat niet wegneemt dat een startsubsidie hierbij zeer welkom is.

  Dit artikelen bekijken, klik hier.....
  .
 • 19 december Bezoek FunBus project in Epe
  Met Peter en Linda heb ik een bezoek gebracht aan het FunBus project in Epe, klik hier voor een kort verslagje.
  .
 • 24 november Aanpassing Boodschapshuttle ten behoeve van Rollator vervoer, klik hier....
  Wij zijn zeer blij met de reacties, tips en ervaringen van gebruikers tijdens de presentaties en testritten, in dit artikel ziet u wat er o.a. mee wordt gedaan, klik hier
  .
 • 20 november "Met shuttlebus boodschappen doen" - HC Nieuws
  Tijdens het werkbezoek van college B&W, zie 14 en 19 november, heeft er ook een interview met de initiatiefnemers plaatsgevonden, door Frans Witteman, dit artikel bekijken, klik hier
  .
 • 19 november Interview Meerradio, in het programma "Onderweg"
  Naar aanleiding van het artikel in Dichtbij.nl heeft het programma "Onderweg" contact opgenomen met Peter & Linda voor een kort interview voor de radio. U kunt dit beluisteren via een link in het bericht, scroll met de tijdschuif naar 14:00 -- dit bericht bekijken incl. link klik hier
  .
 • 19 november Witte Weekblad en Dichtbij.nl
  Tijdens het bezoek van het College van B&W hebben zij kenniskunnen maken met de Boodschapshuttle, tevens stond er in deze uitgave een intervieuw met Linda & Peter van Rijn.
  Het artikel bekijken;
          "College B&W op dorpsbezoek verrast door initiatief - Shuttlebusje gaat ouderen naar de winkels brengen"
           Witte Weekblad klik hier

         "Boodschapshuttle vergroot sociale wereld - Liefst zo snel mogelijk van start" Witte Weekblad klik hier
          
  "We waren net Willem-Alexander en Maxima" HC-Nieuws InforMeer dd 20 november 2014 klik hier
  .
 • 18 november Twitter account gestart Volg ons op Twitter - #Bshuttle1171
  .
 • 17 november Dankbetuiging Sinterklaas voor inzet Boodschapshuttle
  Via een goede vriend van sinterklaas kregen wij een Dankbetuiging voor de inzet van de Boodschapshuttle, klik hier
  .
 • 16 november Facebook pagina gestart Volg ons op Facebook
  .
 • 15 november Kennismaking Badhoevedorp met Boodschapshuttle
  Tijdens de intocht van Sinterklaas, rijdt er een Boodschapshuttle mee in de optocht, een mooie kans om kennis te maken met dit nieuwe vervoersmiddel voor Badhoevedorp. klik hier om het artikel uit HC Nieuws te bekijken
  .
 • 14 november College B&W maken kennis met Boodschapshuttle.
  Tijdens het kennismaking- / werkbezoek van het College B&W aan Lijnden, Badhoevedorp en Nieuwemeer, hebben zij kennis gemaakt met het project Boodschapshuttle.
  Klik hier om het artikel uit het Haarlems Dagblad te bekijken.

  .
 • 13 november Ouderen op de bres voor lijn 62.
  In Amsterdam West / Buitenveldert ontstaat mogelijk ook een mobiliteits probleem voor ouderen. Dit probleem is dus niet uniek voor Badhoevedorp, maar met de Boodschapshuttle hebben wij wel een unieke oplossing binnen handbereik. bekijk dit artikel uit de Telegraaf
  .
 • Update 4 november 2014 (29 oktober) Informatie Hand-out (klik hier uitgave november 2014)
  U kunt deze hand-out uitprinten en 2x dubbelvouwen tot A6 formaat hiermee heeft u alle informatie bij de hand op zakformaat
  Het is de bedoeling deze regelmatig te update, met o.a. rij tijden en route informatie.
  klik hier
  .
 • 28 oktober Wordt ons plan zeer waarschijnlijk, besproken in de Zorgvergadering in ´t Rietland
  .
 • 20 oktober Product informatie ontvangen Firma Divaco inzake de Golia bus
  Deze uitvoering is kleiner, maar wij zullen hem zeker nader bekijken en als goed alternatief in portefeuille houden, klik hier voor meer...
  .
 • ½ oktober Registratie en start website http://boodschapshuttle.nl
  Door Erik Hoogenboom. Het project ziet er zeer goed uit en omdat ik het treurig vind dat het Buurtbus project ism Zwanenburg niet uit de verf is gekomen, denk ik dat hiermee een mogelijk geweldig alternatief is gestart. Niet onbelangrijk hierbij zijn, de uitbreidings mogelijkheden naar o.a. Nieuwemeer, maar ook wordt dit project mogelijk voor alle andere kernen van de Haarlemmermeer.
  .
 • 06 oktober 2014 Gemeente Raad een brief gestuurd over het plan en onderzoek draagkracht
  Deze brief kunt u hier bekijken, Let op; uitsluitend op het scherm.
  .
 • 06 oktober 2014 Start Overleg met verschillende senioren vertegenwoordigers en instellingen
  Bij de Schuilhoeve hebben wij gesproken met Mevr. Suus Visscher
  Bij Amstelring hebben wij gesproken met Imca
  Bij de Meerwende hebben wij gesproken met Dhr. Sipke Golstein
  Bij ´t Rietland hebben wij gesproken met Mevr. Gerda Popken
  Bij het Dorpshuis hebben wij gesproken met Dhr. Bert den Elzen
  Alle voorgenoemde instanties/personen zijn zeer enthousiast over onze plannen en zijn van mening dat dit een (noodzakelijke) welkome aanvulling voor Badhoevedorp is.
  Een gesprek met verschillende inwoners (op leeftijd) laten de zelfde geluiden horen.

  .
 • oktober Start onderzoek verkrijgen ontheffing voor gebruik bij elektrische shuttle.
  Met het lopende project van HoornCityTour als voorbeeld verwachten wij dat dit in de Haarlemmermeer niet op problemen zal gaan stuiten. Voor Hoorn is zelfs een ontheffing voor voetgangers gebieden afgegeven. Wij willen hoofdzakelijk van de niet hoofdwegen gebruikmaken, de zgn Erftoegangswegen. klik hier voor een voorbeeld van de Voorwaarden van ontheffing afgegeven in Hoorn
  .
 • 10 oktober 2014 Bezoek aan Hoorn, HoornCitytours project, meer o.a. foto´s .......
  Bij een bezoek aan dit project blijkt steeds meer dat we op de goede weg zijn en wat er allemaal mogelijk is. Het enthousiasme van de vrijwilligers maar zeker ook de gebruikers geeft ons steeds meer vertrouwen.
  Buiten Hoorn, wordt er ook in andere plaatsen al gebruik gemaakt van dit type bus; bijv. Medemblik, Utrecht, Epe en Bourtange, klik hier of kijk onder Links voor meer informatie over deze projecten en goede voorbeelden.
  .
 • ........... Bezoek leverancier Bringo
  .
 • augustus 2014 Leveranciers onderzoek/selectie
  Firma Bringo en Elektrocar, de firma Bringo heeft het product dat het best past bij onze plannen en doelgroep. De bus biedt ook nog vele aanpassings mogelijkheden, bijvoorbeeld met en zonder deuren en/of ramen. Maar ook een lage instap, wendbaarheid en de afmetingen passen goed bij het plan. In een later stadium 20 oktober is ook de Firma Divaco nog in beeld gekomen met een mogelijk goed alternatief de Golia Bus, klik hier voor meer....
  .
 • Begin 2014 :Start onderzoek naar mogelijkheden project buurt shuttle
  Tevens gestart als chauffeur op een hotel shuttle, hier heb ik ervaring op kunnen doen welke het project ten goede komen en waarmee de basis is gelegd voor dit project.

 

 
© Copyright 2014 - B.Oodschap